ΚΟΣΜΟΣ

Οι γυναίκες που σκότωσαν τον ετεροθαλή αδερφό του Κιμ Γιονγκ Ουν νόμιζαν ότι συμμετείχαν σε φάρσα

Οι γυναίκες που σκότωσαν τον ετεροθαλή αδερφό του Κιμ Γιονγκ Ουν νόμιζαν ότι συμμετείχαν σε φάρσα
AP Photo/Vincent Thian

Οι δύο γυναίκες που σκότωσαν τον ετεροθαλή αδερφό του Κιμ Γιονγκ Ουν, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου του 2017, με τη χρήση του παράγοντα VX, μιας νευροτοξικής ουσίας, αφέθηκαν ελεύθερες καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι είχαν εξαπατηθεί.

Συγκεκριμένα, οι Aρχές της Μαλαισίας άφησαν ελεύθερες τη Σίτι Αισγιά, από την Ινδονησία και την Ντοάν Θι Χουόνγκ, από το Βιετνάμ, εκτιμώντας ότι δεν είχαν ιδέα ότι το υγρό που πέταξαν στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ ήταν θανατηφόρο.

Ο Γιονγκ Ναμ είχε κάποτε θεωρηθεί ως πιθανός κληρονόμος της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, αλλά έχασε το κύρος του λόγω της αγάπης του για το καζίνο, τις γυναίκες, αλλά και για όλες τις απολαύσεις που προσφέρει ο δυτικός πολιτισμός.

Σύμφωνα με τη CIA, μάλιστα, η πρώτη γυναίκα προσεγγίστηκε από οδηγό ταξί με το όνομα «Τζον» και δέχτηκε να συμμετάσχει σε φάρσες που θα προβληθούν από το Youtube, ενώ με ανάλογο τρόπο δελεάστηκε και η δεύτερη.

Έτσι, είχε σχεδιαστεί να πετάξουν «baby oil» στο πρόσωπο του αδερφού του προέδρου της Βόρειας Κορέας στο πλαίσιο φάρσας, χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτό που θα του πέταγαν, θα του αφαιρούσε τη ζωή, ενώ η αμοιβή τους θα ήταν μόλις... 75 δολάρια.

Όταν συνελήφθη η Αισγιά, νόμιζε ότι ακόμα και αυτό ήταν φάρσα εκείνων που την έβαλαν τελικά σε τέτοιους μπελάδες. Η Χουόνγκ συνελήφθη την επόμενη μέρα στο αεροδρόμιο. Έψαχνε να βρει τους ανθρώπους που της πρότειναν να πάρει μέρος στη "φάρσα".

Σύμφωνα με δημοσίευμα του news.com.au, παραμένει άγνωστο για ποιο λόγο οι δύο γυναίκες δεν προσβλήθηκαν από τη θανατηφόρα ουσία, με τις επικρατέστερες θεωρίες να αναφέρουν ότι κατάφεραν να επιζήσουν, επειδή έπλυναν γρήγορα τα χέρια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ