ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Έντονη αντίδραση εταιρειών τροφίμων στην έκθεση ΠΟΥ για επικίνδυνα κρέατα

Ιταλία: Έντονη αντίδραση εταιρειών τροφίμων στην έκθεση ΠΟΥ για επικίνδυνα κρέατα
REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Με σφοδρότητα αντέδρασαν οι ιταλικές εταιρείες τροφίμων και αγροτικών προϊόντων στην έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύμφωνα με την οποία τα επεξεργασμένα κρέατα μπορεί να προκαλούν καρκίνο.

"Όχι στην τρομοκρατία του κρέατος, τα ιταλικά προϊόντα είναι τα υγιεινότερα" τόνισε η αγροτική ένωση Coldiretti αποδίδοντας στην ιταλική διατροφή το υψηλό προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της Ιταλίας που φθάνει στα 80 χρόνια για τους άνδρες και στα 85 για τις γυναίκες.

Η Coldiretti επισήμανε επίσης ότι η βιομηχανία κρέατος στην Ιταλία παρέχει δουλειά σε 180.000 ανθρώπους και αποφέρει 32 δισεκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις ετησίως.

Από τη μεριά της, η υπουργός Υγείας της χώρας Μπεατρίτσε Λορεντσίν διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την έκθεση του ΠΟΥ υποστηρίζοντας ότι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να φοβούνται τα ευρήματά της μελέτης.

"Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος κάνει κακό. Το μυστικό είναι η μεσογειακή διατροφή, θα πρέπει να τρώμε λίγο απ' όλα", είπε.

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας έχει παράλληλα ζητήσει από την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Τροφίμων να εξετάσει το ζήτημα.

Δεν λείπουν ωστόσο και αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι καταναλωτές έχουν καταληφθεί από πανικό ενώ επικεφαλής Ένωσης Διατροφολόγων φέρεται να δήλωσε ότι οι πωλήσεις κόκκινου κρέατος έχουν ήδη παρουσίασει μείωση σε παραδοσιακά κρεοπωλεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ