ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντλίν: Στη φυλακή ο ντετέκτιβ που κατηγόρησε τους γονείς της

Μικρή Μαντλίν: Στη φυλακή ο ντετέκτιβ που κατηγόρησε τους γονείς της
AP Photo/Sang Tan, File

Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜαΚάν που αναζητείται από το 2007 με τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι πρώην αστυνομικός που είχε εμπλακεί στην εξιχνίαση της εξαφάνισης καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια φυλάκισης για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα

 

Ο Paulo Pereira Cristovao κρίθηκε ένοχος την περασμένη Παρασκευή για το ρόλο του στις δύο ένοπλες ληστείες σε κατοικίες στη Λισαβώνα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε διαρρεύσει πληροφορίες για τα θύματα και τις κατοικίες τους σε συμμορία οργανωμένου εγκλήματος. Ο ίδιος ομολόγησε την εμπλοκή του, αρνήθηκε ωστόσο ηγετική σχέση με τη συμμορία.

Ο 51χρονος πρώην ντετέκτιβ το Μάρτιο είχε πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ του Netflix το οποίο πραγματεύεται τη γνωστή υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν η οποία συνεχίζει να αναζητείται από το 2007, μετά την εξαφάνισή της από το θέρετρο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Κατηγορούσε τους γονείς

Ο Cristovao έγινε γνωστός ως δριμύς επικριτής των γονιών της Μαντλίν, Κέιτ και Τζέρι, τους οποίους κατηγορεί για την εξαφάνιση της κόρης τους. Μάλιστα δημοσίευσε και βιβλίο με τίτλο «Το Αστέρι της Μαντλίν».

Στο βιβλίο αυτό γράφει ότι το κορίτσι, το βράδυ της εξαφάνισής του έμεινε μόνο του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, καλώντας τις Αρχές να συλλάβουν τους γονείς για παραμέληση ανηλίκου. Σύμφωνα πάντα με τον συγγραφέα, το κορίτσι είναι νεκρό και αφού το σκότωσαν πέταξαν το πτώμα του στη θάλασσα.

Το 2009 ο πρώην αστυνομικός είχε βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τον νόμο όταν κατηγορήθηκε ότι βασάνισε τη μητέρα και τον θείο ενός αγνοούμενου κοριτσιού προκειμένου να τους αποσπάσει ψευδή ομολογία.

Τότε είχε αθωωθεί και, επιστρέφοντας στο Σώμα, είχε ηγηθεί της πορτογαλικής διεύθυνσης για τα εξαφανισμένα παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ