ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Φαρσέρ «κατέρρευσε» στο μετρό είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση

Κοροναϊός: Φαρσέρ «κατέρρευσε» στο μετρό είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση
Screengrab

Αντιμέτωπος με έως και πέντε χρόνια φυλάκισης ή με βαρύ πρόστιμο είναι ένας Ρώσος φαρσέρ, ο οποίος παρίστανε ότι κατέρρευσε εξαιτίας του κοροναϊού μέσα σε βαγόνι του μετρό.

Ο άνδρας, που φορούσε μαύρα ρούχα και μάσκα, έπεσε ξαφνικά στο πάτωμα του γεμάτου από κόσμο βαγονιού στη Μόσχα. Όταν κάποιοι από τους επιβάτες έτρεξαν να τον βοηθήσουν, άρχισε να τρέμει και να φωνάζει «Κοροναϊός, κοροναϊός»!

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο βαγόνι επικράτησε το απόλυτο χάος, με τους περισσότερους να τρέχουν έντρομοι προς τα έξω, με τον κίνδυνο να ποδοπατηθούν και να τραυματιστούν.

Λίγο μετά, αποδείχθηκε ότι ήταν μία φάρσα του μπλόγκερ Karomat Dzhaborov.

Το επίμαχο βίντεο αναρτήθηκε στο ίντερνετ και προκάλεσε μέχρι και την αντίδραση της αστυνομίας, η οποία τον κατηγορεί για «πρόκληση πανικού εσκεμμένα στο μετρό», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του RT.

Ο Dzhaborov παραδόθηκε στις Αρχές, ενώ ο δικηγόρος του επιμένει ότι ο πελάτης του δεν περίμενε το βίντεο να προκαλέσει τέτοιο σάλο καθώς «ο στόχος ήταν να τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης στην έλλειψη μασκών, στο πρόβλημα του κοροναϊού και την ανάγκη να προστατεύονται οι άνθρωποι με μάσκες».

Το δικαστήριο διέταξε την προσωρινή κράτησή του για έναν μήνα, εν αναμονή του πορίσματος της σχετικής έρευνας που διεξάγει η εισαγγελία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ