ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός στην Κίνα: Ξεπέρασαν τους 2.100 οι νεκροί του COVID-19

Κοροναϊός στην Κίνα: Ξεπέρασαν τους 2.100 οι νεκροί του COVID-19
AP Photo

Συνολικά 349 νέα κρούσματα του κοροναϊού που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας κατέγραψαν οι αρχές στην ηπειρωτική Κίνα την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Ο αριθμός των ασθενών σημαντικά μειωμένος από τα 1.693 κρούσματα που καταγράφηκαν την Τρίτη.

Παράλληλα, ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων, είναι ο χαμηλότερος από την 23η Ιανουαρίου.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε έτσι σε 74.576 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Το σύνολο των κρουσμάτων του κοροναϊού στη Χουμπέι, που αποτελεί και το επίκεντρου του ιού, αυξήθηκε σε 62.031.

Ξεπέρασαν τους 2.100 οι νεκροί

Ο απολογισμός των νεκρών από το ξέσπασμα της επιδημίας αυξήθηκε κατά 114 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, σε συνολικά 2.126.

Στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, αναφέρθηκαν 108 νέοι θάνατοι, οι 88 εκ των οποίων καταγράφηκαν στην πρωτεύουσαν Ουχάν.

Από έναν θάνατο κατέγραψαν οι αρχές στις επαρχίες Χεμπέι, Σαγκάη, Φουτζιάν, Σαντόνγκ, Γιουνάν και Σαανσί, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Πέραν της Χουμπέι, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μειώθηκε για 16η συναπτή ημέρα.

Συνολικά 16.155 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν.

Υπέκυψαν δύο επιβάτες του Diamond Princess

Ένας άνδρας και μια γυναίκα που συγκαταλέγονταν στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess που μολύνθηκαν από τον COVID-19, πέθαναν, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Τα δύο πρώτα θύματα του κοροναϊού στο σκάφος, που είχε τεθεί σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, ήταν αμφότερα περίπου 80 ετών, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο κυβερνητική χωρίς να την κατονομάσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ