Ενώ το αεροπλάνο με τους 45 Ουκρανούς και τους 27 υπηκόους άλλων χωρών, που εκκένωσαν την πόλη Γουχάν, προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη, η νεαρή Αναστασία Ζιντσένκο επέλεγε να παραμείνει πίσω στην κινεζική πόλη - εστία της επιδημίας του κοροναϊού.

Ο λόγος; Αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον σκύλο της.

Η Ζιντσένκο, ένα μοντέλο ηλικίας 22 ετών από τη νότια Ουκρανία που εργάζεται στην Κίνα για τρία χρόνια, σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης, αρνήθηκε να φύγει χωρίς τον Μάικλ.

Πριν από την πρώτη ημερομηνία επαναπατρισμού των Ουκρανών που βρίσκονταν στην Κίνα, στις 10 Φεβρουαρίου, η ουκρανική πρεσβεία στην Κίνα ενημέρωσε την νεαρή Ουκρανή ότι δεν μπορούσε να πάρει μαζί της τον σκύλο της, ένα Γερμανικό Σπιτς.

Όταν δημοσίευσε την ιστορία της, η ουκρανική πρεσβεία αποδέχθηκε το αίτημά της, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια. Η ίδια είπε ότι ο Μάικλ είναι εμβολιασμένος, έχει διαβατήριο και το ειδικό μικροτσίπ και πως με την επιστροφή της στην Ουκρανία, το σκυλί της θα έμπαινε με δικά της έξοδα σε καραντίνα.

Ωστόσο, έπειτα συνάντησε την άρνηση των κινεζικών Αρχών, που επικαλέστηκαν απουσία ορισμένων εγγράφων του σκυλιού, σύμφωνα με την ουκρανική πρεσβεία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τηλεφώνησε την Πέμπτη στην Ζιντσένκο για να την καθησυχάσει, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του, Ιουλία Μέντελ και υποσχέθηκε στην νεαρή συμπατριώτισσά του να την βοηθήσει να επιστρέψει στη χώρα της.

Η 22χρονη ανήρτησε στο Instagram ένα βίντεο της συνομιλίας της με τον Ουκρανό πρόεδρο:

«Γνωρίζω ότι μείνατε (στην Κίνα) επειδή ο σκύλος σας δεν έγινε δεκτό να επιβιβαστεί. Μόλις το έμαθα».

«Δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουμε εκεί, ήθελα να σας τηλεφωνήσω προσωπικά γιατί για μένα είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε πριν υποσχεθεί: «Σίγουρα θα βρούμε έναν τρόπο να σας φέρουμε πίσω», είπε ο Ζελένσκι.

Οι Αρχές εξετάζουν επιλογές για τον επαναπατρισμό της 22χρονης, δήλωσε η εκπρόσωπος του προέδρου.

Δεκάδες Ουκρανοί διαδήλωσαν κατά της άφιξης των συμπατριωτών τους και υπηκόων άλλων χωρών. Εκατοντάδες κάτοικοι του Νόβι Σαντζάρι συγκρούστηκαν την Πέμπτη με τις δυνάμεις της τάξης αντιδρώντας στην άφιξη σε κέντρο νοσηλείας σε αυτό το μικρό χωριό στην κεντρική Ουκρανία των 45 Ουκρανών και των 27 ξένων πολιτών στην πλειονότητά τους χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Ουκρανία - Κοροναϊός: Επίθεση σε πούλμαν με επαναπατρισμένους από την Κίνα

Κανένα κρούσμα του κοροναϊού δεν έχει καταγραφεί στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης