ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Σημαντική αύξηση του ημερήσιου αριθμού νεκρών στη Γερμανία

Κορωνοϊός: Σημαντική αύξηση του ημερήσιου αριθμού νεκρών στη Γερμανία
AP Photo/Martin Meissner

Άλλοι 116 ασθενείς υπέκυψανστην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο στη Γερμανία, δείχνουν τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν ακόμη 933 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης έφθασε έτσι τα 7.533 επί συνόλου 170.508 κρουσμάτων μόλυνσης, κατά τα στοιχεία του ινστιτούτου, που είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών.

Ο απολογισμός είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τους αριθμούς που καταγράφονταν το προηγούμενο εικοσιτετράωρο (22 θάνατοι, 357 κρούσματα).

Μπαράζ απολύσεων σε εργοστάσια, ξενοδοχεία, εστιατόρια

Πολλές γερμανικές βιομηχανίες προχωρούν σε περικοπές θέσεων εργασίας λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το γερμανικό ινστιτούτο Ifo, διευκρινίζοντας ότι το 39% των εταιρειών του τομέα των αυτοκινήτων, το 50% των ξενοδοχείων, το 58% των εστιατορίων και το 43% των ταξιδιωτικών πρακτορείων απέλυσαν ήδη εργαζομένους τον Απρίλιο.

«Από εδώ και στο εξής, η κρίση θα έχει αντίκτυπο στη γερμανική αγορά εργασίας», δήλωσε ο Κλάους Βολράμπε, επικεφαλής του τμήματος ερευνών στο Ifo.

Περισσότερες απολύσεις σε σύγκριση με τον μέσο όρο γίνονται επίσης σε πολλούς άλλους κλάδους, με εξαίρεση τις φαρμακευτικές εταιρίες, στις οποίες δεν γίνεται καμία, σημειώνει το ινστιτούτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ