ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Μικρή μείωση του ημερήσιου αριθμού νεκρών και κρουσμάτων στη Γερμανία

Κορωνοϊός: Μικρή μείωση του ημερήσιου αριθμού νεκρών και κρουσμάτων στη Γερμανία
AP Photo/Sergei Grits

Ακόμη 33 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες.

Έτσι, ο απολογισμός της πανδημίας φθάνει τα 7.914 στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 583 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 174.355, δείχνουν τα στοιχεία που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Οι αριθμοί τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων μειώθηκαν πάντως αρκετά σε σύγκριση με αυτούς που καταγράφονταν μία ημέρα νωρίτερα (57 και 620, αντίστοιχα).

Οικονομική στήριξη ύψους 57 δισ. ευρώ στους δήμους

Πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 57 δισεκατομμυρίων ευρώ επεξεργάζεται ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, προκειμένου οι δήμοι να αντιμετωπίσουν τη δραστική μείωση των δημοτικών τελών, η οποία προκλήθηκε από την κρίση του κορωνοϊού, σύμφωνα με ένα έγγραφο του υπουργείου των Οικονομικών.

Το πακέτο αυτό, θα βοηθήσει τις πόλεις να σταθεροποιήσουν τα δημόσια οικονομικά τους, αλλά και να συμπεριλάβουν επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια για τους δήμους που έχουν συσσωρεύσει μεγάλα χρέη, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο που έχει το Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ