ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Βελτιωμένη η εικόνα στη Γερμανία - Λιγότεροι νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: Βελτιωμένη η εικόνα στη Γερμανία - Λιγότεροι νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Marijan Murat/dpa via AP)

Ακόμη 11 ασθενείς υπέκυψαν λόγω κορωνοϊού στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει για την εξέλιξη της πανδημίαςτο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, 333 άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 τις τελευταίες 24 ώρες.

Συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα του ινστιτούτου, έχουν χάσει τη ζωή τους 8.511 άνθρωποι επί συνόλου 181.815 κρουσμάτων μόλυνσης.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να άρει στις 15 Ιουνίου την απαγόρευση που είχε εκδόσει για τα τουριστικά ταξίδια προς 31 ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Γερμανός που ταξίδεψε στην Κίνα βρέθηκε θετικός

Ένας Γερμανός μηχανικός, που επέβαινε στην πρώτη πτήση που μετέφερε Eυρωπαίους εργαζόμενους στην Κίνα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ως ασυμπτωματικός φορέας.

Ο άνδρας αυτός επέβαινε σε πτήση της Lufthansa από την Φραγκφούρτη με προορισμό της πόλη Τιανζίν, στην οποία επέβαιναν περίπου 200 άτομα, κυρίως Γερμανοί εργαζόμενοι στην Κίνα και οι οικογένειές τους.

Οι αρχές της Τιανζίν αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο 34χρονος μηχανικός βρέθηκε θετικός παρότι η θερμοκρασία του ήταν φυσιολογική και δεν είχε κανένα σύμπτωμα του κορωνοϊού.

Μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Όλοι οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον κορωνοϊό κατά την άφιξή τους στην Κίνα και θα μπουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ