ΚΟΣΜΟΣ

Στη Λέσβο στο πλευρό των προσφύγων η Αντζελίνα Τζολί

Στη Λέσβο στο πλευρό των προσφύγων η Αντζελίνα Τζολί
Alberto E. Rodriguez/ Getty Images/ Ideal Images

Υπενθυμίζοντας τη δέσμευση της σε ανθρωπιστικούς σκοπούς, η Αντζελίνα Τζολί αναμένεται στη Μυτιλήνη σήμερα το απόγευμα όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ιστοσελίδα της εφημερίδας Εμπρός και επιβεβαιώνεται από τις τοπικές αρχές.

Η Αντζελίνα τζολί επισκέπτεται το νησί με την ιδιότητα της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Τζολί θα επισκεφτεί καταυλισμούς προσφύγων στη Μόρια αλλά και τον Καρά Τεπέ.

Σημειώνεται ότι η κ. Τζολί έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα προτιμούσε να αφήσει σε άλλους τα ζητήματα πολιτικής φύσης σε σχέση με τους πρόσφυγες, ενώ η ίδια επικεντρώνεται στις ανθρωπιστικές ανάγκες των περιοχών που επισκέπτεται.

Επιπλέον πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας αναφέρουν πως θα συνοδεύεται από αμερικάνικο τηλεοπτικό συνεργείο.

Στα βήματα της Σούζαν Σάραντον και του εικαστικού Ai Weiwei, η Αντζελίνα Τζολί θα γίνει μάρτυρας όσων συμβαίνουν σε μία από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου των προσφύγων.

Η ακτιβίστρια αναμένεται να προσγειωθεί με ιδιωτική πτήση στο αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης στις 8 το απόγευμα.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την Τζολί να παραμένει στη Μυτιλήνη για τουλάχιστον ένα 24ωρο και η αναχώρηση της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Η Αντζελίνα Τζολί έχει επανειλημμένως καταφερθεί εναντίον των κυβερνήσεων που δεν βοηθούν στο να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία στα 15 χρόνια που αποδεικνύει ότι δεν είναι μια σταρ διακοσμητική στο ρόλο του ΟΗΕ.

Από το 2011 έως και σήμερα η Αντζελίνα Τζολί έχει κάνει 11 ταξίδια στη Συρία, έχει επισκεφθεί στρατόπεδα προσφύγων καταγράφοντας τις συνθήκες ενώ τρία χρόνια πριν βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, όταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο Νταρφούρ, αντάρτες επιτέθηκαν στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών.

Μόλις τον Σεπτέμβριο του 2015 η Αντζελίνα Τζολί συνυπέγραψε επιστολή στους Times για να επικοινωνήσει στον κόσμο την απελπιστική κατάσταση των προσφύγων και την ανάγκη τους για βοήθεια, τόσο σε θεσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ