ΚΟΣΜΟΣ

Σάντερς στο CNN: Δεν αποκλείεται να είμαι ο αντιπρόεδρος της Χίλαρι

Σάντερς στο CNN: Δεν αποκλείεται να είμαι ο αντιπρόεδρος της Χίλαρι
Video Capture

Την πρόθεσή του να συνεχίσει να μάχεται για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο εξέφρασε μιλώντας στο CNN ο Μπέρνι Σάντερς δίχως παράλληλα όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χίλαρι Κλίντον.

Ερωτηθείς από τον Γουλφ Μπλίτζερ του CNN εάν θα αποδεχόταν μια υποθετική πρόταση της πρώην υπουργού των Εξωτερικών να είναι ο επόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο κ. Σάντερς απάντησε ότι θα το συζητήσει μαζί της μετά το συνέδριο.

"Αυτή τη στιγμή είμαστε επικεντρωμένοι στις επόμενες πέντε εβδομάδες με το να κερδίσουμε τη δημοκρατική υποψηφιότητα. Εάν αυτό δεν συμβεί, θα παλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε στο συνέδριο για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια προοδευτική πλατφόρμα την οποία και θα στηρίξουν οι Αμερικανοί", είπε στην εκπομπή The Situation Room.

Και συνέχισε: "Κατόπιν, μετά από αυτό, σίγουρα η υπουργός Κλίντον και εγώ θα μπορούμε να συζητήσουμε και να δούμε πού μπορούμε να πάμε από εκεί και πέρα".

Αριθμητικά, ο Μπέρνι Σάντερς δεν μπορεί να κερδίσει αρκετούς εκλέκτορες ώστε να κερδίσει ο ίδιος την υποψηφιότητα, παραμένει ωστόσο πιθανό, αν και πολύ δύσκολο, η Χίλαρι Κλίντον να μην κερδίσει η ίδια τους 2.383 εκλέκτορες που απαιτούνται, κάτι που θα διαμόρφωνε ένα σκηνικό συνεδριακής μάχης τον Ιούλιο στη Φιλαδέλφεια.

"Θα είμαστε στη μάχη μέχρι να μετρηθεί και η τελευταία ψήφος", είπε ο γερουσιαστής του Βερμόντ την Παρασκευή.

Η καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον και οι υποστηρικτές της δεν έχουν βρει μια πετυχημένη στρατηγική για να... σπρώξουν τον κ. Σάντερς εκτός κούρσας.

Η πρώην υπουργός έδειχνε να κερδίζει έδαφος με νίκες σε βορειοανατολικές πολιτείες αλλά και στη Νέα Υόρκη, ωστόσο ο Μπέρνι Σάντερς επέστρεψε με επικράτηση στην Ιντιάνα την περασμένη Τρίτη.

Πρόσφατα, η Χίλαρι Κλίντον μιλώντας στον Άντερσον Κούπερ του CNN τόνισε ότι σέβεται την απόφαση του Μπέρνι Σάντερς να ολοκληρώσει όλες τις προκριματικές εκλογικές διαδικασίες συμμετέχοντας σε αυτές.

"Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιες εκλογικές διαδικασίες μπροστά μας και σέβομαι τον γερουσιαστή Σάντερς και όποιες αποφάσεις πάρει", είπε.

Ερωτηθείς από το CNN ο κ. Σάντερς για το έαν θα εστιάσει την κριτική του στον Ντόναλντ Τραμπ, ελπίζοντας ότι θα βοηθήσει τον Δημοκρατικό υποψήφιο, όποιος και αν είναι αυτός, ο γερουσιαστής σημείωσε ότι θα στρέψει τα "πυρά" του τόσο προς τον μεγιστάνα όσο και προς την Χίλαρι Κλίντον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ