ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ακραία ρατσιστική επίθεση εις βάρος επιβάτη με δράστη οδηγό λεωφορείου

Γερμανία: Ακραία ρατσιστική επίθεση εις βάρος επιβάτη με δράστη οδηγό λεωφορείου
Sean Gallup/Getty Images/Ideal Images

Θύμα ακραίας ρατσιστικής επίθεσης έπεσε τον περασμένο Φεβρουάριο ένας Γκαμπονέζος ο οποίος ζει στη Γερμανία, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, όταν επιχείρησε να επιβιβαστεί σε λεωφορείο προκειμένου να μεταβεί στον σταθμό τρένων του Ντόρφεν, άκουσε με έκπληξη τον οδηγό να του ζητά να κατέβει εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του.

Τον Αφρικανό υπερασπίστηκε μια επιβάτιδα, ωστόσο, το επεισόδιο δεν έληξε εκεί. Ο οδηγός του επέτρεψε τελικά να μπει στο λεωοφορείο, υπό τον όρο να καθίσει στα πίσω καθίσματα «γιατί οι μπροστινές θέσεις είναι για τους λευκούς επιβάτες».

Όταν, δε, η γυναίκα που υπερασπίστηκε τον Γκαμπονέζο έφτασε στον προορισμό της, ο οδηγός της φώναξε «πάρε μαζί σου και τον πίθηκο», ενώ προειδοποίησε το θύμα της επίθεσης ότι το λεωφορείο δεν πρόκειται να πάει στον σταθμό του Ντόρφεν. Προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω εξευτελισμό, ο Αφρικανός αποβιβάστηκε και πήγε μέχρι το Ντόρφεν περπατώντας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δράστης της επίθεσης έπεσε στα μαλακά. Τιμωρήθηκε με παρακράτηση μισθού για ένα μήνα αλλά δεν απολύθηκε. Όταν, δε, του ζητήθηκε από δημοσιογράφο της Suddeutsche Zeitung να κάνει ένα σχόλιο για το συμβάν, απάντησε με το λακωνικό «τιμωρήθηκα για την πράξη μου, για μένα το συμβάν θεωρείται λήξαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ