ΚΟΣΜΟΣ

Ερωτηματικά για τα TOYOTA στα χέρια των ισλαμιστών

Ερωτηματικά για τα TOYOTA στα χέρια των ισλαμιστών

Το αμερικανικό θησαυροφυλάκιο αναζητά σημαντικές πληροφορίες από τον ιαπωνέζικο κολοσσό TOYOTA για το πως το Ισλαμικό Κράτος κατόρθωσε να διαθέτει φορτηγά της εταιρείας, όπως φαίνονται στα αντίστοιχα βίντεο που κυκλοφορούν στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και στους ιστότοπους.

Στον αντίποδα, η εταιρεία απάντησε πως είναι μέρος της δουλειάς του αμερικανικού θησαυροφυλακίου να ελέγχει το πως γίνεται η κίνηση κεφαλαίων και προϊόντων στην Μέση Ανατολή.

Η TOYOTA "είναι δεσμευμένη να τηρεί απόλυτα τους νόμους και τους κανονισμούς κάθε χώρας και κάθε περιοχής και απαιτούμε από τους ντίλερ μας να κάνουν το ίδιο". Υποστηρίζουμε το αμερικανικό τμήμα του θησαυροφυλακίου και την έρευνα που διεξάγει", είπε στο CNN ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας.

Το αμερικανικό γραφείο υπενθύμισε στην επιχείρηση ότι οι σωστές διαδικασίες προστατεύουν την αλυσίδα διανομής της ίδιας της εταιρείας.

Παρόλα αυτά ο Lewis, ο εκπρόσωπος δηλαδή, τόνισε πως είναι αδύνατον για οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία να έχει πλήρη έλεγχο για το πως κάποια οχήματα κλέβονται ή ξαναπουλιούνται σε τρίτους αγοραστές.

"Η TOYOTA έχει αυστηρή πολιτική και δεν πουλάει οχήματα σε ευκαιριακούς πελάτες οι οποίοι μπορεί να τα τροποποιήσουν για παραστρατιωτικούς σκοπούς ή τρομοκρατία και έχουμε στάνταρ κανονισμούς και συμβόλαια ακριβώς για να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις και να μην καταλήξουν τα οχήματα μας να χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς".

Πολλά από τα οχήματα που δείχνονται στα βίντεο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους δεν πουλήθηκαν εξαρχής στις ΗΠΑ, σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ