Βρετανία: Νέα διεκδικητής για την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών
Πηγή: REUTERS/ HANDOUT

Την πρόθεσή της να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών γνωστοποίησε η βουλευτής Αντζελα Ιγκλ, αποσύροντας την εμπιστοσύνη της από την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η 55χρονη Ιγκλ ανέφερε ότι ο Κόρμπιν έχασε την εμπιστοσύνη των Εργατικών βουλευτών και δεν είναι σε θέση να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους ψηφοφόρους. Όπως τόνισε, ο νυν ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, "απέτυχε να εκπληρώσει το πρώτο και σημαντικότερο καθήκον του, να ηγηθεί ενός κοινοβουλευτικού Εργατικού Κόμματος οργανωμένου και αποτελεσματικού".

"Θα μπορούσαν εύκολα να διεξαχθούν πολύ γρήγορες γενικές εκλογές και πιστεύω ότι είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθώ του κόμματος σε αυτές τις γενικές εκλογές", τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. "Αυτή είναι μια μάχη για να επουλωθεί και να ενωθεί το Εργατικό Κόμμα και να είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση που θα επιτελέσει το δημοκρατικό μας έργο".

H Ιγκλ είναι βουλευτής από το 1992, διετέλεσε μέλος των κυβερνήσεων του Τόνι Μπλερ, μεταξύ 2001 και 2002 και του Γκόρντον Μπράουν μεταξύ 2007 και 2010. Επισήμως θα θέσει την υποψηφιότητά της τη Δευτέρα.

Αρνείται να παραιτηθεί ο Κόρμπιν

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν αρνείται να παραιτηθεί μετά τις μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών από την σκιώδη κυβέρνηση του, οι οποίες έλαβαν χώρα μετά τη νίκη του Brexit και την πρόταση μομφής σε βάρος του που εγκρίθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματός του.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, αναμένει να περιλαμβάνεται αυτόματα στο ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, χωρίς να χρειάζεται να προταθεί από βουλευτές του κόμματος.

"Περιμένω να είμαι στο ψηφοδέλτιο γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος, ο νυν ηγέτης του κόμματος σε περίπτωση που αμφισβητηθεί θα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο ούτως ή αλλιώς", δήλωσε ο Κόρμπιν στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Ο Κόρμπιν πρόσθεσε πως αν η εθνική εκτελεστική επιτροπή του κόμματος αποφασίσει ότι αυτός δεν θα πρέπει να είναι αυτόματα στο ψηφοδέλτιο, τότε εκείνος θα το αμφισβητήσει.

Διαβάστε επίσης