ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Νίκαια: Τα social media στο πλευρό των θυμάτων

Επίθεση Νίκαια: Τα social media στο πλευρό των θυμάτων

Τα κοινωνικά δίκτυα έγιναν μια πηγή ελπίδας για τις οικογένειες των θυμάτων στο μακελειό της Ημέρας της Βαστίλης στη Νίκαια.

Λίγες μόλις στιγμές μετά τα νέα της επίθεσης στην πολυσύχναστη παραλιακή λεωφόρο της Γαλλίας δημιουργήθηκαν λογαριασμοί αλληλεγγύης στα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να βοηθηθούν τα θύματα της επίθεσης και οι συγγενείς τους.

Κάτω από τα hashtag #PortesOuvertesNice, #Nice06 και #NiceFindPeople πολίτες του κόσμου προσπαθούν να μάθουν νέα για τους αγνοούμενους της άνανδρης επίθεσης.

Θυμίζοντας τον Νοέμβριο του 2015, το Twitter γίνεται μια πηγή ενημέρωσης και αλληλεγγύης με λογαριασμούς που επινοήθηκαν για να προσφέρουν βοήθεια στα θύματα και τις οικογένειες τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Nice Matin, η ανάρτηση για μια νεαρή γυναίκα που έχασε το καροτσάκι με το 8 μηνών μωρό της μοιράστηκε μέσω των social media περισσότερες από 21.000 φορές.

Το μωρό βρέθηκε.

Αυτές είναι μερικές από τις αναρτήσεις για μια επιβεβαίωση ελπίδας ότι οι άνθρωποι αυτοί επέζησαν της επίθεσης -κάποιοι δεν τα κατάφεραν.

Eπιπλέον, το Facebook ενεργοποίησε την επιλογή Safety Check μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας.

Πρόκειται για τον γνωστό «Έλεγχο Ασφαλείας» σε περιπτώσεις καταστροφών, που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος.

nice facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΗ