ΚΟΣΜΟΣ

Εκρήξεις στην Καμπούλ κοντά στο υπουργείο Άμυνας

Εκρήξεις στην Καμπούλ κοντά στο υπουργείο Άμυνας
Twitter/@ToreRHamming

Δύο διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, δίπλα στο υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρώτη έκρηξη που σημειώθηκε –από βομβιστή αυτοκτονίας- ήταν σχετικά μικρή. Όταν πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να δουν τι συνέβη και να βοηθήσουν τους τραυματισμένους, σημειώθηκε μια δεύτερη ισχυρή έκρηξη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, από την επίθεση 24 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ 91 ακόμα είναι οι τραυματίες, πολλοί από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Εκπρόσωπός τους ανέφερε στο Twitter ότι στόχος της πρώτης επίθεσης ήταν το υπουργείο Άμυνας και της δεύτερης οι αστυνομικοί.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση. "Οι εχθροί του Αφγανιστάν χάνουν τη μάχη απέναντι στις δυνάμεις ασφαλείας. Για αυτό εξαπολύουν επιθέσεις σε δρόμους, σε πόλεις, σε τζαμιά, σε σχολεία και στους απλούς ανθρώπους", τόνισε.

Οι Αρχές προετοιμάζονται για μια σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες, όπου "ξένοι δωρητές" αναμένεται να απευθύνουν έκκληση προκειμένου να συνεχιστεί η βοήθεια προς τη χώρα και τα επόμενα χρόνια, καθώς ανησυχούν για την ικανότητα των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας να αντιμετωπίσουν τους Ταλιμπάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ