ΚΟΣΜΟΣ

Για δεύτερη φορά απειλείται με φυλάκιση η 87χρονη που αρνείται το Ολοκαύτωμα

Για δεύτερη φορά απειλείται με φυλάκιση η 87χρονη που αρνείται το Ολοκαύτωμα
EPA/GRZEGORZ MOMOT

Η Γερμανίδα Ούρσουλα Χάβερμπεκ ανήκει στην ομάδα αυτών των ανθρώπων που αρνούνται το Ολοκαύτωμα. Το ιδιαίτερο με τη συγκεκριμένη γυναίκα είναι πως διανύει το 87ο έτος της ηλικίας της.

Η γιαγιά, είναι φίλη με την Γκούντρουμ Μπούρβιτζ κόρη του Χάινριχ Χίμλερ, του επικεφαλής των Ες – Ες στη ναζιστική Γερμανία και θεωρεί πως το Ολοκαύτωμα είναι ένα ψέμα. Καταγγέλλει επίσης τη γερμανική κυβέρνηση για την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος επειδή, όπως υποστηρίζει η ίδια, έχει στόχο την διαιώνιση ενός ψέματος.

Η Ούρσουλα Χάβερμπεκ, τον περασμένο Φεβρουάριο έγραψε ένα γράμμα στον δήμαρχο του Detmold με αφορμή τη δίκη ενός φύλακα του Άουσβιτς, που διεξαγόταν στην περιοχή. Στο γράμμα ισχυριζόταν πως το στρατόπεδο συγκέντρωσης ήταν «στρατόπεδο εργασίας», ενώ ταυτόχρονα αρνείται την ύπαρξη θαλάμων αερίων και τη συστηματική εξόντωση των κρατουμένων. Επιπλέον υποδεικνύει τους επιζήσαντες ως «φερόμενους μάρτυρες» των «υποτιθέμενων» θανάτων.

Για αυτές της τις δηλώσεις το δικαστήριο του Detmold της επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, όμως η ίδια σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η Χάβερμπεκ εκφράζει δημόσια τη θέση της για το ζήτημα. Η 87χρονη σε συνέντευξή της το 2015, είχε αρνηθεί ξανά το Ολοκαύτωμα και είχε καταδικαστεί σε 10 μήνες φυλάκιση. Λόγω έφεσης όμως πάλι, δεν φυλακίστηκε ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ