Αναχαιτίστηκε αμερικανικό κατασκοπευτικό πάνω από τη Μαύρη θάλασσα
Πηγή: A U.S. Navy P-8 Poseidon aircraft © Wikipedia

Αξιωματούχοι του υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ καταγγέλλουν ότι ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε μια "μη ασφαλή" αναχαίτιση ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού την Τετάρτη, το οποίο εκτελούσε τακτική εναέρια περιπολία πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ τόνισε πως η Ρωσία χρειάστηκε να δώσει εντολή για άμεση απογείωση ρωσικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-27 από την βάση της Κριμαίας για να αναχαιτίσει τα αμερικανικά κατασκοπευτικά που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, ενώ πετούσαν με κλειστούς τους αναμεταδότες τους.

Ένας αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε πως το περιστατικό διήρκησε περίπου 19 λεπτά και το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος ήρθε σε απόσταση εντός 10 ποδών από το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος P-8.

"Βρίσκονταν στον αέρα επί 12 ώρες και υπήρχαν πολλές αλληλεπιδράσεις. Αλλά ένα από τα περιστατικά ήταν που ο πιλότος χαρακτήρισε μη ασφαλή", τόνισε ένας άλλος αξιωματούχος.

Πρόσθεσε παράλληλα πως οι αξιωματούχοι συνομιλούν με τον πιλότο και επανεξετάζουν το περιστατικό για να καθορίσουν αν αυτό θα συμπεριληφθεί στην ετήσια συνάντηση αμερικανών και ρώσων αξιωματούχων σχετικά με πιο σοβαρές αναχαιτίσεις.

"Οι Ρώσοι πιλότοι ενήργησαν με αυστηρή προσήλωση στους διεθνείς κανόνες πτήσεων", επισήμανε ο Κονασένκοφ.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!