ΚΟΣΜΟΣ

Οι εργαζόμενοι της Lufthansa ξεκίνησαν απεργία μιας εβδομάδας

Οι εργαζόμενοι της Lufthansa ξεκίνησαν απεργία μιας εβδομάδας
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Οι εργαζόμενοι της Lufthansa ξεκινούν από σήμερα απεργία διάρκειας μιας εβδομάδας μετά την απόρριψη της πρότασης της εταιρίας για τις συντάξεις τους.

Το σωματείο δήλωσε πως θα λάβει υπόψη του τις ανάγκες των επιβατών και για αυτό το λόγο θα ξεκινήσει την απεργία στο μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν την λειτουργία της Lufthansa αλλά και των θυγατρικών της Germanwings και Eurowings.

Την περασμένη Τετάρτη η εταιρία πρόσφερε τρεις διαφορετικές εναλλακτικές στους εργαζομένους για το συνταξιοδοτικό τους, ωστόσο και οι τρεις απορρίφθηκαν.

Εκπρόσωπος της εταιρίας σχολίασε επικριτικά την κήρυξη απεργίας λέγοντας «δεν ξέρουμε πότε και που θα απεργήσουν» και πρόσθεσε «ήδη έχουμε να κάνουμε με ακυρώσεις και αλλαγές των εισιτηρίων.»

Το σωματείο επιδιώκει να πιέσει την Lufthansa να μη μειώσει την οικονομική συνεισφορά της στο συνταξιοδοτικό ταμείο των εργαζομένων και είχαν δώσει διορία μέχρι χθες για την αποδοχή των αιτημάτων τους.

Από τον Απρίλιο του 2014, οι πιλότοι της εταιρίας έχουν κηρύξει απεργία 13 φορές. Η πιο πρόσφατη απεργία ανεστάλη μετά την απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ