ΚΟΣΜΟΣ

Ο κτηνοτρόφος που έκανε στροφή στη ζωή του και μετέτρεψε τη φάρμα σε καταφύγιο ζώων (pics & vid)

Ο κτηνοτρόφος που έκανε στροφή στη ζωή του και μετέτρεψε τη φάρμα σε καταφύγιο ζώων (pics & vid)
YOUTUBE/EDITH BARABASH

Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις συμπεριφορά προς τα ζώα, να μάθεις να εκτιμάς τη συνυπαρξη μαζί τους και πολύ περισσότερο, να σέβεσαι το δικαίωμά τους στη ζωή.

Ο Mike Lanigan μεγάλωσε όπως πολλά άλλα παιδιά που ζουν στο Uxbridge του Καναδά. Σε φάρμα, εκτρέφοντας με τους γονείς του ζώα, τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν για το κρέας τους.

Μεγαλώνοντας, όμως, άρχισε να νιώθει διαφορετικά για τα πρόβατα, τις αγελάδες και τον γάιδαρο που επίσης ζούσαν στη φάρμα.

«Η στιγμή που άλλαξαν τα δεδομένα στο μυαλό μου ήταν όταν είδα έναν μεγάλο σε ηλικία άνθρωπο που εργαζόταν στη φάρμα να αντιμετωπίζει με πολλή στοργή ένα από τα ζώα μας. Και λίγες μέρες αργότερα, βρέθηκε στη θέση να βοηθώ μια αγελάδα να γεννήσει. Σκέφτηκα πόσο υποκριτικό είναι από τη μία να είμαι δίπλα τους και να δενόμαστε και από την άλλη να συνυπογράφω τη σφαγή τους».

Ο Lanigan πήρε τότε μια γενναία απόφαση. Μετέτρεψε τη φάρμα του σε άτυπο καταφύγιο ζωών. Άδεια μπορεί να μην έχει εξασφαλίσει ακόμα, εντούτοις δηλώνει στο Dodo ότι στόχος του ειναι να γεμίσει η φάρμα απο ζώα που έχουν ανάγκη από βοήθεια... Ποτέ δεν είναι αργά για αλλαγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ