ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα απειλεί τον Κιμ με νέες κυρώσεις

Ο Ομπάμα απειλεί τον Κιμ με νέες κυρώσεις
REUTERS/Kim Hong-Ji

Ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τον ΟΗΕ για να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, μετά την πέμπτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στην Πιονγκγιάνγκ.

Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος:

Για να είμαστε σαφείς, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποδεχτούν ποτέ τη Βόρεια Κορέα ως πυρηνικό κράτος. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και με τη διεθνή κοινότητα για να θέσουμε σε εφαρμογή τα ισχύοντα μέτρα που έχουν επιβληθεί με προηγούμενες αποφάσεις και να λάβουμε σημαντικά επιπρόσθετα μέτρα, κυρίως νέες κυρώσεις.

Τη νέα πυρηνική δοκιμή, την ισχυρότερη μάλιστα που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα η Βόρεια Κορέα, καταδίκασε και ο κυριότερος σύμμαχός της στην περιοχή, η Κίνα.

Η δοκιμή αυτή έγινε ανήμερα της 68ης επετείου από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας, την ώρα που ο πρόεδρος Ομπάμα επέστρεφε στην Ουάσινγκτον από την εννιαήμερη περιοδεία του στην Ασία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, που συμφώνησαν να συνεργαστούν με τις άλλες χώρες για να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα σε βάρος του Κιμ Γιονγκ Ουν και να δείξουν ότι "υπάρχουν συνέπειες για τις παράνομες και επικίνδυνες ενέργειές".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ