ΚΟΣΜΟΣ

Οι οικογένειες που θα μείνουν στο δρόμο για να… φιλοξενηθούν άστεγοι στα σπίτια τους

Οι οικογένειες που θα μείνουν στο δρόμο για να… φιλοξενηθούν άστεγοι στα σπίτια τους
DailyMail

Τα νέα είναι άσχημα, αλλά και αρκετά παράδοξα για 74 οικογένειες του Πέτερμπουργκ, μίας πόλης στην Ανατολική Αγγλία, καθώς καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία θα δοθούν σε αστέγους.

Η κατασκευαστική εταιρεία «Stef and Philips» έχοντας υπογράψει συμφωνία με το δημοτικό συμβούλιο του Πέτερμπουργκ να χρησιμοποιήσει τις κατοικίες ως καταλύματα για τους αστέγους, ζητά από τους κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Έτσι, 74 οικογένειες, οι οποίες μένουν έως και αρκετά χρόνια στα σπίτια τους και πληρώνουν κανονικά το ενοίκιό τους, καλούνται να βρουν νέα σπίτια άμεσα.

Η Χάιντι Γουόρνερ είναι 44 και πάσχει από κατάθλιψη. Τον Αύγουστο της ήρθε η ειδοποίηση έξωσης ενημερώνοντάς την πως μέχρι τις 26 Οκτωβρίου θα πρέπει η ίδια και ο 18χρονος γιος της να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. «Ήμουν σωστή ένοικος, πάντα πλήρωνα το νοίκι μου, ποτέ δεν αποτέλεσα πρόβλημα για την περιοχή. Η αλήθεια είναι πως έχω εξοργιστεί, γιατί προφανώς εμείς δεν έχουμε σημασία, θα κουνήσουμε ένα μαγικό ραβδί και θα βρούμε σπίτι κάπου αλλού; Δεν είναι σωστό»

Προσθέτει επίσης πως τα νέα της έξωσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και για τον γιο της καθώς το δωμάτιό του είναι το «καταφύγιό του» και, όπως και εκείνη, αντιμετωπίζει προβλήματα κατάθλιψης. «Φαίνεται πως όλα αυτά γίνονται για τα χρήματα»

Ο Ρομπ Ρεϊνάλντο, 35 ετών, και η σύζυγός του με τον γιο τους ειδοποιήθηκαν πως πρέπει να έχουν φύγει μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Όπως είπε ο ίδιος «Είναι αηδιαστικό. Αναστατωθήκαμε πολύ, έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τη γειτονιά και μένουμε χρόνια εδώ παρόλο που κάθε χρόνο το ενοίκιο αυξανόταν. Ο γιος μου έχει παρέες στην κοινότητα και πρέπει να αφήσει όλους τους φίλους του τώρα, είναι πολύ δύσκολο.»

Από τη μεριά του εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει: «Λυπούμαστε που οι παρόντες ενοικιαστές θα πρέπει να βρουν αλλού σπίτια, αλλά αυτό είναι ολοκληρωτικά απόφαση των ιδιοκτητών και θα συνέβαινε είτε παίρναμε την απόφαση να χρησιμοποιήσουμε κατά αυτό τον τρόπο τα σπίτια, είτε όχι. Είναι γεγονός πως ακόμα και εάν δεν συμφωνούσαμε με την κίνηση αυτή, η Stef and Philips θα υπέγραφε με κάποιον άλλο οργανισμό, πιθανότατα με κάποιο άλλο δήμο. Θα ήταν ανόητο για το συμβούλιό μας να μη συμφωνήσει με τέτοια μεγάλη ανάγκη που υπάρχει.»

Σημειώνεται πως τον Σεπτέμβριο αποκαλύφθηκε πως ο δήμος του Πέτερμπουργκ έχει ξοδέψει πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες στον ξενώνα Travelodge από τον Απρίλιο για τη στέγαση αστέγων οικογενειών.

Από τη μεριά της η Stef and Philips ενημερώνει πως δεν είχε κανένα ρόλο στις εξώσεις και απλά ευθύνεται στο να διαχειρίζεται τις ιδιοκτησίες μίας άλλης εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ