ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Και τώρα... η κάλπη

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Και τώρα... η κάλπη
REUTERS/Saul Loeb/Pool

Ολοκληρώθηκε το τρίτο και τελευταίο debate των αμερικανικών εκλόγών μεταξύ των Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ. Η τελευταία αναμέτρηση των δύο υποψηφίων πλανηταρχών κινήθηκε σε επιθετικό τόνο, καθώς οι δύο έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί, τρεις μόλις εβδομάδες πριν την τελική αναμέτρηση. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν μπορεί από τώρα να πει αν θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών τις οποίες χαρακτηρίσε στημένες:

Όταν έρθει αυτή η ώρα θα το δω. Θέλω όμως να πω ότι τα ΜΜΕ στη χώρα είναι πολύ διεφθαρμένα και επίσης η κ. Κλίντον δεν θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφια. Για αυτό λέω ότι οι εκλογές είναι στημένες

Οι δύο τους απάντησαν σε ερωτήσεις του παρουσιαστή Chris Wallace σχετικά με την οικονομία, το εθνικό χρέος, τη μετανάστευση, την εξωτερική πολιτική αλλά και τα κρίσιμα για τις ΗΠΑ ζήτηματα της οπλοκατοχής και του δικαιώματος των αμβλώσεων.

donald

Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το ζήτημα της μετανάστευσης με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών να υποστηρίζει τον αυστηρότερο έλεγχο των συνόρων λέγοντας ότι η συνοριοφυλακή θα είναι ισχυρότερη.

"Θα χτίσω ένα μεγάλο τείχος.Θα διώξω τα ναρκωτικά. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έρχεται από τα νότια σύνορά μας". σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι και ο Μπαράκ Ομπάμα έχει απελάσει παράνομους μετανάστες από τη χώρα και επιτέθηκε σε όσους μπαίνουν παράνομα στις ΗΠΑ και ακολούθως ζητάνε να γίνουν νόμιμοι πολίτες της χώρας.

Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι θέλει ασφαλή σύνορα και πως αν κάποιος αποδειχθεί παράνομος θα απελαθεί. Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν θέλει να χωριστούν οικογένειες ενώ οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να βοηθηθούν.

Δεν πρέπει να πληρώνονται λιγότερα από τους υπόλοιπους. Κάτι πρέπει να κάνουμε

hilary

Στη συζήτηση μπήκε, μετά από σχετική ερώτηση, και το θέμα των ισχυρισμών για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών από τον Ν. Τραμπ:

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος υποστήριξε ότι όλα είναι ψέματα και κατηγόρησε τις καταγγέλλουσες ότι είτε θέλουν να αποκτήσουν φήμη είτε είναι μέλη της καμπάνιας της Χίλαρι. "Δεν έκανα τίποτα και για αυτό δεν χρειάστηκε να ζητήσω ούτε συγγνώμη από την γυναίκα μου".

Στο "παιχνίδι" και η Μόσχα

Όπως ήταν αναμενόμενο από το τρίτο debate δεν θα μπορούσε να λείψει και το ζήτημα των wikileaks και των mail της Χίλαρι Κλίντον αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει η Μόσχα στις αμερικανικές εκλογές.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών ισχυρίστηκε ότι οι ρώσοι έχουν χακάρει λογαριασμούς του κράτους και δίνουν πληροφορίες στα wikileaks ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει ο κ. Τραμπ να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει σχέσεις με τον Πούτιν.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι δεν έχει σχέσεις με τον Πούτιν, ούτε τον έχει ποτέ του συναντήσει αλλά ξεκαθάρισε ότι αν μπορεί να συνεργαστεί μαζί του θα το κάνει προκειμένου να νικηθεί ο ISIS.

O Πούτιν έχει νικήσει κατά κράτος στην εξωτερική πολιτική τόσο την Χίλαρι Κλίντον όσο και τον Μπαράκ Ομπάμα και για αυτό τον αντιπαθούν, είπε χαρακτηριστικά

Δείτε το live blog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ