ΚΟΣΜΟΣ

Τόκιο: Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ατόφιο χρυσάφι ζητά αγοραστή

Τόκιο: Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ατόφιο χρυσάφι ζητά αγοραστή
REUTERS/Toru Hanai

Τα Χριστούγεννα είναι αναμφίβολα η πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου, σε όλο τον κόσμο.

Στολίδια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, ζωηρά χρώματα, δώρα και πολλά φωτάκια είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτών των ημερών. Ωστόσο, όλη αυτή η λάμψη ποτέ δεν είναι αρκετή. Τα στολίδια ποτέ δεν είναι αρκετά επίσης.

Στο Τόκιο λοιπόν, πωλείται ίσως το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένα δέντρο που δεν χρειάζεται τα κλασσικά λαμπερά στολίδια γιατί είναι φτιαγμένο από ατόφιο χρυσάφι. Και η τιμή του ασφαλώς και είναι εξαιρετικά απαγορευμένη καθώς το κοσμηματοπωλείο Ginza Tanaka που το λανσάρει το κοστολογεί στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

640x640 5

REUTERS/Toru Hanai

Το πολύτιμο δένδρο που κοσμεί τη βιτρίνα του καταστήματος από σήμερα και για όλη την εορταστική περίοδο, έχει βάρος 19 κιλά, ύψος δύο μέτρα και είναι διακοσμημένο με ολόχρυση φαρδιά κορδέλα και περίπου 60 στολίδια σε σχήμα καρδιάς, τα οποία αντικαθιστούν τις παραδοσιακές μπάλες.

"Φτιάξαμε αυτό το χρυσό χριστουγεννιάτικο δένδρο με την ελπίδα ότι θα παραπέμπει σε ένα λαμπερό και εύρωστο μέλλον όπως ο χρυσός που σβήνει τις δυσάρεστες ειδήσεις", δήλωσε ο διευθυντής του καταστήματος Τακαχίρο 'Ιτο.

640x640 6

REUTERS/Toru Hanai

Το συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο έχει παράδοση στην κατασκευή χριστουγεννιάτικων δένδρων και εντυπωσιακών δώρων από χρυσό, σημειώνει το ΑΠΕ. Το 2006 μάλιστα, είχε φτιάξει ένα κουνιστό αλογάκι από χρυσό 24 καρατίων για τον νεογέννητο πρίγκιπα της Ιαπωνίας Χισαχίτο.

"Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε άλλο δώρο για να γιορτάσουμε τη γέννηση του πρώτου πρίγκιπα της Ιαπωνίας τα τελευταία 41 χρόνια", είπε πει τότε ο επικεφαλής του καταστήματος, δείχνοντας με καμάρι το δώρο που είχε περίoπτη θέση στη βιτρίνα του καταστήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ