ΚΟΣΜΟΣ

Die Welt: Η Βρετανία δεν μπορεί να εφαρμόσει επιλεκτικά το Brexit

Die Welt: Η Βρετανία δεν μπορεί να εφαρμόσει επιλεκτικά το Brexit
twitter / die welt

«Η Βρετανία έχει αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει επιλεκτικά το Brexit», αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία επικαλείται δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εμπορικής Πολιτικής, Λόρδου Μαρκ Πράις.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι το Λονδίνο δεν μπορεί να επιλέξει σε ποιους τομείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει να παραμείνει μέλος, όπως είναι η ενιαία αγορά, εφόσον δεν αποδέχεται τις αρχές όπως την ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων.

«Λάβαμε το μήνυμα», δήλωσε ο Πράις στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι είχε πολλές πολύ σαφείς συζητήσεις για το θέμα αυτό τις τελευταίες εβδομάδες με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως με τον Ματίας Μάχνιγκ, υφυπουργό Οικονομίας της Γερμανίας.

«Ο στόχος είναι να συμφωνήσουμε σε όλα αυτά τα ζητήματα με μια ειδική εμπορική συμφωνία με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ», πρόσθεσε ο Πράις, σύμφωνα με το ΑΠΕ και συμπλήρωσε ότι η Βρετανία ελπίζει να καταλήξει σε κάποια λύση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ