ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες για ξένες επιχειρήσεις

Κίνα: Περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες για ξένες επιχειρήσεις
Toby Melville / Reuters

Η Κίνα θέλει να ανοιχτεί περισσότερο στον κόσμο και να προσφέρει περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες σε ξένες επιχειρήσεις, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Λου τόνισε ότι η Κίνα θα δημιουργήσει ένα πιο ευνοϊκό και συντεταγμένο επενδυτικό περιβάλλον, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες για ξένες επενδύσεις.

Πρόσθεσε ότι έπειτα από σχεδόν 40 χρόνια μεταρρυθμίσεων και ανοίγματος της οικονομίας, η Κίνα έχει γίνει βασική κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και ότι η συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της ΕΕ είναι γόνιμη.

«Η Κίνα ανέκαθεν υποστήριζε τη διευκόλυνση του εμπορίου και των επενδύσεων και είναι αντίθετη σε κάθε είδους προστατευτισμό», δήλωσε ο Λου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Κίνα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής επενδυτικός προορισμός στον κόσμο, βάσει μιας μελέτης για τις επενδύσεις παγκοσμίως που δημοσιοποίησαν πέρυσι τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι επενδύσεις στην Κίνα από τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ κατέγραψαν αύξηση 41,3% σε ετήσια βάση το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ