Τι ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ ο πρόεδρος του Περού
Πηγή: REUTERS/Jonathan Ernst/Φωτογραφία αρχείου

Ο πρόεδρος του Περού Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική συνομιλία τους, να εξετάσει την δυνατότητα απέλασης του φυγά πρώην προέδρου του Περού Αλεχάνδρο Τολέδο.

Η κυβέρνηση του Κουτσίνσκι πιστεύει ότι ο Τολέδο, ο οποίος καταζητείται σε συνάρτηση με μια εκτεταμένη έρευνα δωροδοκιών, βρίσκεται στις Ηνωμένες πολιτείες, αλλά ότι οι προσπάθειες να τον συλλάβουν εκεί έχουν προσκρούσει σε νομικά εμπόδια.

Την Πέμπτη ένας περουβιανός δικαστής εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Τολέδο, ο οποίος έχει επανειλημμένα αρνηθεί κατηγορίες ότι πήρε 20 εκατομμύρια δολάρια (18,8 εκατ. ευρώ) σε μίζες από την βραζιλιάνικη εταιρεία κατασκευών Odebrecht.

Ο Κουτσίνσκι δεν περιέγραψε την απάντηση του Τραμπ και ο Λευκός Οίκος δεν ανέφερε τον Τολέδο σε μετάδοση της συνομιλίας των δύο ανδρών.

Οι ΗΠΑ ζητούν περισσότερες αποδείξεις για εμπλοκή προτού διατάξουν την κράτηση του Τολέδο στις ΗΠΑ, είπε στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Εσωτερικών του Περού Κάρλος Μπασόμβριο.

Και οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την καλή σχέση μεταξύ των δύο χωρών και συζήτησαν την ενίσχυσή της.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!