Το κουτάβι που καθήλωσε όλη την Τουρκία (pics&vids)
Πηγή: Twitter/@MajkaBosnaAnne

Ένα κουτάβι τεσσάρων μηνών που παρέμενε παγιδευμένο σε ένα πηγάδι εδώ και 10 μέρες, διασώθηκε με την βοήθεια πυροσβεστών, ανθρακωρύχων και μαθητών λυκείου, συγκινώντας την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης

Το σκυλάκι, ράτσας Κανγκάλ είχε εντοπιστεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες σε ένα πηγάδι 70 μέτρων σε μια δασώδη περιοχή της συνοικίας Μπεϊκόζ της Κωνσταντινούπολης ωστόσο η επιχείρηση απεγκλωβισμού του έγινε την Τετάρτη.

Τις ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών και τους πυροσβέστες βοήθησαν ανθρακωρύχοι και μαθητές, οι οποίοι κατασκεύασαν ένα ρομποτικό βραχίονα για να βοηθήσει στην ανάσυρση του κουταβιού, το οποίο και ονόμασαν συμβολικά Κουγιού (σ.σ. «πηγάδι» στα τουρκικά).

 

 

Ο Κουγιού διασώθηκε τα ξημερώματα από τα μέλη των συνεργείων διάσωσης που χρησιμοποίησαν κάμερες νυχτερινής όρασης. Μόλις ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε επευφημίες, όπως δείχνουν τα πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι πυροσβέστες εργάστηκαν αδιάλειπτα για πολλές ημέρες προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον Κουγιού, καθώς την επιχείρηση καθυστερούσε το μεγάλο βάθος του πηγαδιού. Επιπλέον, αποφάσισαν να μην σκάψουν για να προσεγγίσουν το ζώο, καθώς υπήρχαν ανησυχίες ότι το πηγάδι θα γκρεμιζόταν.

 

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατέβαζαν φαγητό και νερό στο κουτάβι. Αφού τον πήγαν σε μια κτηνιατρική κλινική, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, ο Κουγιού μεταφέρθηκε στον πυροσβεστικό σταθμό του Μπεϊκόζ, το νέο του σπίτι.


Διαβάστε επίσης

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία αναγνωρίζει τη «Μακεδονία» με το συνταγματικό της όνομα

Στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας – «Βλέπει» Ερντογάν

Ισπανία: Ώρες αγωνίας για το 2χρονο που παραμένει σε πηγάδι επί τρεις ημέρες

Η Τουρκία ζητά την έκδοση του μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ