ΚΟΣΜΟΣ

Φορέστε «τρελές» κάλτσες, φαίνεστε πιο έξυπνοι και επιτυχημένοι

Φορέστε «τρελές» κάλτσες, φαίνεστε πιο έξυπνοι και επιτυχημένοι
Twitter/@emilyjanehubb

Οι κάλτσες επιτέλους αναγνωρίζονται για την ύψιστη σημασία τους. Μελέτη ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ απέδειξε πως οι άνθρωποι που φορούν «τρελές» κάλτσες φαίνονται εξυπνότεροι και πιο επιτυχημένοι.

Στην μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Consumer Research», οι Silvia Belleza, Francesca Gino και Anat Keinan διερεύνησαν τη θεωρία ότι αυτούς που έχουν αντικομφορμιστικές συνήθειες ο κόσμος τους χαρακτηρίζει ως άτομα υψηλού στάτους και εξαιρετικών δεξιοτήτων.

Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι που επιλέγουν «παλαβές» κάλτσες φαντάζουν στον υπόλοιπο κόσμο πιο ευφυείς, δημιουργικοί και επιτυχημένοι.

«Προτείναμε ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι αντισυμβατικές συμπεριφορές μπορεί να είναι πιο ευεργετικές σε κάποιον από το να προσπαθεί, απλά, να ταιριάξει με τα κοινώς παραδεκτά» γράφουν οι πανεπιστημιακοί ερευνητές.

«Με άλλα λόγια, όταν αυτό φαίνεται ότι είναι συνειδητή επιλογή, κάποιος μπορεί να φαίνεται ότι έχει υψηλότερο στάτους και να προκαλεί μια αίσθηση ικανότητας (που έχει)».

Άρα, αν ο όποιος που βαδίζει στις σύγχρονες λεωφόρους του «επιχειρείν» –σε όποιον τομέα και αν «επιχειρεί»– υπογραμμίσει το κοστούμι του με κάλτσες ριγέ σε χρώματα νέον, η τόλμη της επιλογής του τον δείχνει να είναι ηθελημένα «επαναστάτης» και υπερήφανος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ