ΚΟΣΜΟΣ

Υποθαλάσσιο τούνελ για πεζούς θα ενώνει την ευρωπαϊκή με την ασιατική πλευρά της Τουρκίας

Υποθαλάσσιο τούνελ για πεζούς θα ενώνει την ευρωπαϊκή με την ασιατική πλευρά της Τουρκίας
Twitter / hurriyet

Ακόμα ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο το οποίο εκτός του ότι ομορφαίνει, διευκολύνει και τη ζωή των τούρκων πολιτών, βρίσκεται πλέον στα σκαριά. Ο λόγος για το υποθαλάσσιο τούνελ για πεζούς στον Βόσπορο που θα ενώνει την ευρωπαϊκή και την ασιατική πλευρά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, το έργο θα δοθεί σε διαγωνισμό στις 27 Μαρτίου, καθώς προηγήθηκε ο διαγωνισμός για τις γεωτρήσεις που έγινε τον Δεκέμβριο του 2016 και βάσει προγράμματος, αυτές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Η σήραγγα αυτή θα τρέξει 46 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Βοσπόρου. Θα είναι μήκους 2 χιλιομέτρων με διάμετρο μεταξύ 12 και 15 μέτρων και θα περιλαμβάνει κυλιόμενους διαδρόμους και λωρίδες για ποδήλατα και ηλεκτρικά οχήματα. Ουσιαστικά, θα έχει δύο επίπεδα. Το ανώτερο επίπεδο προορίζεται για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, ενώ το κάτω επίπεδο για ηλεκτρικά αμαξίδια και οχήματα πάνω σε ράγες.

a2

Το κέντρο μεταφοράς αναμένεται να έχει πολλαπλές πλατφόρμες που θα συνδέονται με το σιδηροδρομικό σύστημα της πόλης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στόχος του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπντάς (Kadir Topbaş), ο οποίος έχει χαρακτηρίσει το έργο ως «τρελό», είναι να έχει δοθεί στο κοινό ως το 2019, ώστε να συμπέσει με το τέλος της τρίτης του θητείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ