ΚΟΣΜΟΣ

Μπόνο των U2: Το πρώτο χτύπημα στη μουσική

Μπόνο των U2: Το πρώτο χτύπημα στη μουσική
Ο Μπόνο τιμά τα θύματα του μακελειού Jeff J Mitchell/Getty Images/ideal Images

Το δημοφιλές συγκρότημα των U2 έκανε πρόβες στο ξενοδοχείο AccorHotels στο Παρίσι την Παρασκευή το βράδυ, λιγότερο από τρία μίλια από το θέατρο του Μπατακλάν, όπου έπαιζαν οι Eagles of Death Metal, όταν και ενημερώθηκαν για την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη.

"Η ασφάλεια μας κλείδωσε το μέρος γρήγορα και τόσο εμείς όσο και η υπόλοιπη ομάδα αποχωρήσαμε με ασφάλεια", είπε ο Μπόνο στον Ιρλανδό DJ Dave Fanning, σε ραδιοφωνική συνέντευξη το Σάββατο.

"Βγήκαμε από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου. Όλοι ήταν συγκεντρωμένοι και έβλεπαν τηλεόραση λες και αρνούνταν να πιστέψουν τι είχε γίνει. Είμαστε όλοι ασφαλείς".

Οι U2 περιοδεύουν στην Ευρώπη τους τελευταίους δύο μήνες. Το Σάββατο που ο πλανήτης θρηνούσε -αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά- το συγκρότημα θα προσέφερε το μεγαλύτερο σόου όλων στο Παρίσι.

Εννοείται πως η συναυλία ακυρώθηκε.

"Δεν το ακυρώσαμε εμείς αλλά ειλικρινά καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτό. Είναι θέμα των γαλλικών αρχών να αποφασίσουν πότε μπορούμε να επανέλθουμε".

Η μπάντα ακόμη προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έγινε στο Παρίσι.

"Εάν το σκεφτούμε καλά, η πλειονότητα των θυμάτων είναι φίλοι της μουσικής. Αυτό είναι το πρώτο χτύπημα τρομοκρατών στην καρδιά της μουσικής. Χτύπησαν τους δικούς μας ανθρώπους. Μπορούσα να ήμουν εγώ στο σόου, όπως κι εσύ. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τη σφαγή".

Μόλις η "πόλη του φωτός" συνέλθει από το σοκ, ο Μπόνο λέει ότι το συγκρότημα θα επανέλθει για τη συναυλία που δεν μπόρεσε να γίνει

"Η μουσική είναι πολύ σημαντική. Νομίζω ότι οι U2 έχουν να παίξουν ρόλο. Ανυπομονώ να ξαναβρεθούμε στο Παρίσι και να παίξουμε. Αυτό αισθάνομαι από τα μηνύματα που λαμβάνω από μουσικόφιλους. Δεν θα ρυθμίσουν οι τρομοκράτες την καθημερινότητα μας. Δεν θα ρυθμίσουν τις ζωές μας".

Πηγή CNN Bono on Paris attacks: 'This is the first direct hit on music'

Andy Greene, Rolling Stone

ΔΗΜΟΦΙΛΗ