ΚΟΣΜΟΣ

Ένα μιούζικαλ στις Φιλιππίνες καυτηριάζει τον πόλεμο ναρκωτικών του Ντουτέρτε

Ένα μιούζικαλ στις Φιλιππίνες καυτηριάζει τον πόλεμο ναρκωτικών του Ντουτέρτε
REUTERS/Romeo Ranoco

Θεατρικός όμιλος της Μανίλα στις Φιλιππίνες,  ανέβασε ένα μιούζικαλ το οποίο κατακρίνει τον πρόεδρο Ροντρίγκο Ντουτέρτε και τον πόλεμο που έχει διεξάγει κατά των ναρκωτικών.

Η παράσταση διάρκειας 20 λεπτών παρουσιάζει έναν πωλητή φερέτρων σε γραφείο τελετών ο οποίος κάνει χρυσές δουλειές καθώς αναλαμβάνει την ταφή πολλών πτωμάτων. Αλλά ο ίδιος ο πωλητής και οι φίλοι του τελικά έχουν το ίδιο τέλος με τόσους άλλους στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας.

«Το έργο πραγματεύεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινότητα με τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών και την ειρωνεία που θέλει κάποιους να κερδίζουν χρήματα λόγω αυτού του πολέμου και των φόνων», δήλωσε στο Reuters ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τζέσι Βίλαμπριλ.

640x640 1

REUTERS/Romeo Ranoco

Σημειώνεται πως περισσότεροι από 8.000 φερόμενοι ως χρήστες και έμποροι ναρκωτικών έχουν σκοτωθεί από τις 30 Ιουνίου που ανέλαβε ο Ντουτέρτε την εξουσία, κάποιοι εκ των οποίων σε επιχειρήσεις της αστυνομίας αλλά πολλοί άλλοι κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Οι αρχές πάντως αρνούνται κάθε ανάμειξη και αποδίδουν τους θανάτους αυτούς σε αυτοδικία ή τους χρεώνουν σε συμμορίες ναρκωτικών.

640x640 2

REUTERS/Romeo Ranoco

Ο Ντουτέρτε κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με μεγάλη διαφορά έπειτα από τη δέσμευσή του να απαλλάξει την κοινωνία από τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα.

Η θεατρική ομάδα πρόκειται να ανεβάσει το μιούζικαλ και σε σχολεία καθώς και να παρουσιάσει μια εκδοχή του μεγαλύτερης διάρκειας τον επόμενο μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ