Το Ισραήλ έπληξε θέσεις του συριακού στρατού (pics&vid)
Πηγή: IAF handout via Reuters TV ATTENTION EDITORS

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε το Σάββατο θέσεις του συριακού στρατού, σε αντίποινα για το πλήγμα από αδέσποτα πυρά της περιοχής των κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν. 

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA και μια συριακή στρατιωτική πηγή τόνισαν ότι οι επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας σκότωσαν αρκετούς αμάχους.

Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντάρτικες οργανώσεις στην επαρχία Κουνέιτρα εξαπέλυσαν το Σάββατο επίθεση εναντίον θέσεων του συριακού στρατού κοντά στην πόλη Μπάαθ.

640x640 4

IAF handout via Reuters TV ATTENTION EDITORS

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δέκα βλήματα που εβλήθησαν από την Συρία, κατά τη διάρκεια μαχών στο συριακό έδαφος, έπληξαν τα Υψίπεδα του Γκολάν και η ισραηλινή ΠΑ απάντησε με επιδρομές ενάντια στο σημείο από όπου εκτοξεύτηκαν τα βλήματα και ενάντια σε δύο άρματα μάχης του συριακού στρατού.

640x640 5

IAF handout via Reuters TV ATTENTION EDITORS

Μια συριακή στρατιωτική πηγή τόνισε πως οι ισραηλινές επιδρομές έπληξαν ένα οικιστικό κτίριο, προκαλώντας έναν αριθμό νεκρών και ζημιών. Το πρακτορείο SANA έκανε λόγο για αρκετούς νεκρούς, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι στηρίζει τους αντάρτες.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από τις επιδρομές σκοτώθηκαν δύο Σύροι στρατιώτες.

Ο ισραηλινός στρατός πάντως έχει αντιδράσει με παρόμοιο τρόπο σε κάθε περίπτωση που έχουν πλήξει πυρά από τη Συρία την περιοχή των Υψωμάτων του Γκολάν, που το Ισραήλ κατέλαβε το 1967.

Διαβάστε επίσης