Αεροπορική επιδρομή σε φυλακή που διοικούσε ο ISIS στη Συρία - Δεκάδες άμαχοι νεκροί
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: REUTERS/Alaa Al-Faqir

Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας φυλακής του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, την οποία πιστεύεται ότι διεξήγαγε ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η αεροπορική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας εναντίον ενός κτιρίου στην πόλη αλ Μαγιαντίν, το οποίο χρησιμοποιούνταν από τους εξτρεμιστές ως φυλακή. Τουλάχιστον 42 πολίτες αιχμάλωτοι του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν, όπως και 15 τζιχαντιστές.

Και ο συριακός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός al Ikhbariya, επικαλούμενος τον ανταποκριτή της στην Ντέιρ αλ Ζορ, μετέδωσε ότι αεροσκάφη του συνασπισμού κατέστρεψαν το κτίριο. Τόνισε μάλιστα ότι στο κτίριο υπήρχε «μεγάλος αριθμός αμάχων».

Ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον, εκπρόσωπος του συνασπισμού με τη σειρά του δήλωσε: «Όπως και με όλες τις καταγγελίες, θα την εξετάσουμε». «Αν ευθυνόμαστε για απώλειες μεταξύ των αμάχων θα το παραδεχθούμε», πρόσθεσε, τόνισε όμως ότι προηγούμενες καταγγελίες του Παρατηρητηρίου έχουν αποδειχθεί υπερβολικές.

Πληροφορίες του αμερικανικού στρατού αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος πιστεύεται ότι έχει μεταφέρει τους περισσότερους αξιωματούχους του στην αλ Μαγιαντίν στην κοιλάδα του Ευφράτη, νοτιοανατολικά της Ράκα.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που φέρεται να μετακινήθηκαν στην αλ Μαγιαντίν, 80 χιλιόμετρα από τα ιρακινά σύνορα, είναι η υπηρεσία διαδικτυακής προπαγάνδας και αυτή που είναι αρμόδια για τις επιθέσεις που εξαπολύει στην Ευρώπη και αλλού.

Διαβάστε επίσης