ΚΟΣΜΟΣ

Check up για λιοντάρια, τίγρεις, αρκούδες και ύαινες που γλίτωσαν από την «κόλαση» του Χαλεπιού

Check up για λιοντάρια, τίγρεις, αρκούδες και ύαινες που γλίτωσαν από την «κόλαση» του Χαλεπιού
facebook

Σε αναζήτηση νέου «σπιτιού» βρίσκονται εννέα ζώα, μεταξύ των οποίων και πέντε μεγάλα αιλουροειδή, που σώθηκαν από τον κατεστραμμένο ζωολογικό κήπο που ζούσαν στο Χαλέπι της Συρίας.

Τρία λιοντάρια, δύο τίγρεις, δύο αρκούδες και δύο ύαινες, που επιβίωσαν έπειτα από έξι χρόνια σφοδρών συγκρούσεων στον εγκαταλελειμμένο ζωολογικό κήπο Άαλιμ αλ Σάχαρ (Μαγικός Κόσμος), μεταφέρθηκαν σε κέντρο αποκατάστασης στην τουρκική πόλη Μπούρσα.

Εκεί θα υποβληθούν σε μια σειρά αιματολογικών και οφθαλμολογικών εξετάσεων, αλλά και υπερήχων, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών στις οποίες διαβιούσαν τα τελευταία έξι χρόνια λόγω του εμφυλίου.

«Θα τους κάνουμε αιματολογικές εξετάσεις, θα κάνουμε υπερήχους και θα ελέγξουμε την όρασή τους. Έτσι θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης και της υγείας τους», εξήγησε ο Φρανκ Γκέριτς, κτηνίατρος άγριων ζώων, μιλώντας στο Reuters.

«Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε την αποστολή μας να τα μεταφέρουμε στον τελικό τους προορισμό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η διάσωση και η μεταφορά των άγριων ζώων γίνεται στο πλαίσιο κοινής προσπάθειας του τουρκικού υπουργείου Περιβάλλοντος και της διεθνούς οργάνωσης για την προστασία των ζώων Four Paws.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα ξεκινήσει προσπάθεια ώστε να βρεθούν τα νέα «σπίτια» που θα φιλοξενήσουν τα εννέα, ταλαιπωρημένα από τον εμφύλιο, ζώα, αφού προηγουμένως γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της υγείας τους κι αφού ολοκληρωθεί η ανάρρωσή τους.

Σε δεύτερη φάση, πρόκειται να μεταφερθούν στην Τουρκία ακόμη δύο λιοντάρια και δυο σκυλιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ