ΚΟΣΜΟΣ

Για λαϊκισμό κατηγορεί την Μέρκελ η Άγκυρα

Για λαϊκισμό κατηγορεί την Μέρκελ η Άγκυρα
REUTERS/ MURAD SEZER

Συνεχίζεται η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας - Γερμανίας, αυτή τη φορά με αφορμή τη δήλωση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ότι θα επιδιώξει τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μέρκελ, που επιδιώκει μια τέταρτη θητεία στις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε στο χθεσινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ πως είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως θα μιλήσει στους άλλους ηγέτες της ΕΕ για τον τερματισμό της βαλτωμένης ενταξιακής διαδικασίας.

«Δεν ήταν σύμπτωση ότι ο πρόεδρός μας Ερντογάν ήταν το κύριο θέμα του ντιμπέιτ», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, ο οποίος επέκρινε αυτό που χαρακτήρισε ως «παράδοση στον λαϊκισμό» των γερμανών πολιτικών.

«Η Γερμανία και οι επιθέσεις της Ευρώπης στην Τουρκία/στον Ερντογάν με την παράβλεψη ουσιωδών και επειγόντων προβλημάτων, αντανακλούν το στένεμα των οριζόντων τους», είπε, σημειώνοντας:

Ελπίζουμε πως η προβληματική ατμόσφαιρα που έκανε τις τουρκο-γερμανικές σχέσεις θύμα αυτού του στενού πολιτικού ορίζοντα θα τελειώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ