ΚΟΣΜΟΣ

Στο «στόχαστρο» της Ίρμα η έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ - α - Λάγκο

Στο «στόχαστρο» της Ίρμα η έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ - α - Λάγκο
CNN International

Στο «στόχαστρο» του τυφώνα Ίρμα βρέθηκε και η πολυτελής εξοχική κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ, στο Μαρ – α – Λάγκο στην Φλόριντα.

Ήδη όλες οι εγκαταστάσεις στην ιδιοκτησία του Τραμπ παρέμεναν κλειστές εδώ και μερικές μέρες, καθώς το πολυτελές θέρετρο βρισκόταν στο μονοπάτι από όπου θα περνούσε ο τυφώνας Ίρμα, ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχει πλήξει τις ΗΠΑ.

Επίσης, λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ενώ ζητήθηκε και από τους επισκέπτες που σχεδίαζαν να παραμείνουν στο Trump National Doran, να βρουν καταλύματα αλλού.

«Δεν δεχόμαστε άλλες κρατήσεις αυτή την στιγμή και σε περίπτωση που η πόλη Doral συμπεριληφθεί σε εντολή εκκένωσης, καλούνται οι επισκέπτες να βρουν άλλα καταλύματα εκτός της ζώνης εκκένωσης ή να μεταφερθούν σε κάποιο καταφύγιο», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ζητούν από τον Τραμπ να ανοίξει το Μαρ-α-Λάγκο για τους άστεγους

Την ίδια ώρα, τα καταφύγια στις περιοχές οι οποίες βρέθηκαν στο διάβα του τυφώνα, έχουν γεμίσει από κόσμο. Πολύς κόσμος που φτάνει σε αυτά, δεν γίνεται πλέον δεκτός. Χιλιάδες κάτοικοι της νότιας Φλόριντα, οι οποίοι έχουν μείνει άστεγοι μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα, ζητούν από τον Ντόναλντ Τραμπ να ανοίξει το Μαρ – α – Λάγκο ως καταφύγιο για εκείνους που δεν έχουν πού να μείνουν.

«Γιατί ο Τραμπ δεν έχει πει ότι θα ανοίξει το Μαρ – α – Λάγκο, για όλους τους απελπισμένους Αμερικανούς που δεν έχουν που να πάνε; Θα έπρεπε να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει», λέει ο Ρικ Καστίλο και συνεχίζει: «Όταν οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια, είτε βοηθάς είτε γυρνάς το κεφάλι. Νομίζω ότι ο Τραμπ έκανε το δεύτερο».

Το ίδιο ερώτημα έθεσε και ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μαικλ Μουρ με ανάρτησή του στο twitter.

Σημειώνεται ότι η άλλη πολυτελής έπαυλη του Τραμπ στον Άγιο Μαρτίνο της Καραϊβικής, υπέστη σοβαρές ζημιές μετά το καταστροφικό πέρασμα από εκεί της Ίρμα που άφησε πίσω της τουλάχιστον 25 νεκρούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ