ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Μνημονιακή δέσμευση η επένδυση στο Ελληνικό

Κομισιόν: Μνημονιακή δέσμευση η επένδυση στο Ελληνικό
EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ενήμερες και εξετάζουν την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σχετικά με το Ελληνικό, ανέφερε εκπρόσωπος της Επιτροπής, τονίζοντας παράλληλα ότι η επένδυση είναι μνημονιακή δέσμευση.

«Οι ελληνικές Αρχές δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί βασικό επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης» πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα η Lamda Development πριν τοποθετηθεί για το θέμα, περιμένει επίσημη ενημέρωση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο των χθεσινών αποφάσεων του ΚΑΣ.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, "η Lamda Development αφού μελετήσει τις αποφάσεις αυτές και τα διαγράμματα που θα τις συνοδεύουν, θα είναι σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις στο Master Plan και στο Επιχειρηματικό Σχέδιο, παραμένοντας προσηλωμένη στα υπογεγραμμένα και κυρωμένα από το Κοινοβούλιο συμβατικά κείμενα" αναφέρει στην ανακοίνωσή της .

Τέλος, σημειώνεται, ότι η προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων περιλαμβάνεται από την αρχή στις δεσμεύσεις της εταιρείας και επιπλέον προβλέπεται και θεσμικά τόσο από τους σχετικούς νόμους, όσο και από το Μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις οργάνων της Πολιτείας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ