ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιρώνης: Η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης

Τσιρώνης: Η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τους κινδύνους της απαγόρευσης της φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά και τις θέσεις του για τις ψυχοτρόπες ουσίες ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, σε συνέντευξή του. 

Ειδικότερα, ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε την νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, λέγοντας πως «η κυβέρνηση δεν συζητάει αυτήν τη στιγμή τη νομιμοποίηση της "ψυχαγωγικής" κάνναβης, αλλά αποκλειστικά της φαρμακευτικής», μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Μιλάμε για νόμιμα φάρμακα, που επιτέλους θα έρθουν στην Ελλάδα και δεν θα χρειάζεται να έχουμε γνωστό στο Λονδίνο που θα φέρνει φάρμακα στον καρκινοπαθή συγγενή μας» τόνισε, σημειώνοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον από τις φαρμακοβιομηχανίες, γιατί το κλίμα ευνοεί πολύ την καλλιέργεια του συγκεκριμένου φυτού.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης, ειδικά από τους νέους. Θα έλεγα, μάλιστα, πως είναι απαράδεκτο οι ουσίες να απαγορεύονται, γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνονται όπλο στα χέρια των λαθρεμπόρων» υπογράμμισε ο κ. Τσιρώνης, συμπληρώνοντας πως «δεν μπορούμε να μιλάμε για τους κινδύνους της νομιμοποίησης, χωρίς να αναφερόμαστε στους κινδύνους της απαγόρευσης».

«Πιστεύω ότι όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμα και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, όπως συμβαίνει με τη μορφίνη. Αν αυτός ο οποίος την έχει ανάγκη, ως χρήστης, τη βρίσκει νομίμως, δεν θα την πουλάει έξω από τα σχολεία. Ξεκαθαρίζω, βέβαια, ότι δεν μιλάω για νομιμοποίηση τύπου "μπορώ να τη βρω στο περίπτερο", αλλά για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή, μόνο εντός νοσοκομείων» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ