Καταγγελία Θεοχάρη στη Βουλή για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη
Πηγή: Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με ειδική ρύθμιση στο νόμο Κατρούγκαλου πληρώθηκε την υπερωριακή της απασχόληση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Θελερίτη ως αποσπασμένη απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Φωτογραφική διάταξη για να πληρωθεί η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη υπερωριακή απασχόληση 5.764 ευρώ στα γραφεία του κόμματος το 2013 και 2014, ως αποσπασμένη απο το υπουργείο Εσωτερικών, καταγγέλλει με ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, προκύπτει θέμα νομιμότητας και τήρησης κανόνων ηθικής τάξης για την κυβέρνηση, καθώς η καταβολή της υπερωριακής αποζημίωσης έγινε μετά την τροποποίηση σε νόμο του Γιώργου Κατρούγκαλου, που ψηφίστηκε όταν η Μαρία Θελερίτη ήταν εν ενεργεία βουλευτής.

Τα χρήματα ωστόσο, που έλαβε όπως καταγγέλλει ο Χάρης Θεοχάρης δεν προέρχονταν από τον προϋπολογισμό για τις «αποζημιώσεις υπερωριών», αλλά από το κονδύλι για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

«Η άμεση και καθολική εκκαθάριση του παραπάνω ποσού κατά το χρόνο λήψης της απόφασης της ΠΕΔ Πελοποννήσου δεν ήταν εφικτή, δεδομένου ότι δεν επαρκούσαν τα διαθέσιμα χρήματα του προϋπολογισμού του φορέα για το έτος 2015. Παρ’ ολ’ αυτά το Δ.Σ. της ΠΕΔ αποφάσισε την τροποποίηση του προϋπολογισμού και μεταφορά του απαιτούμενου ποσού μεταξύ των ΚΑΕ του, ώστε τελικά η πληρωμή των υπερωριών για τη συγκεκριμένη περίπτωση να καταστεί δυνατή με χρήματα που προορίζονταν για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων», αναφέρει στην ερώτηση του.

«Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε όλο και περισσότερες πόρτες κλείνουν σε ανέργους, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αναζητούν με δαιδαλώδεις διαδικασίες τα δεδουλευμένα, τις υπερωρίες ή τις αποζημιώσεις τους από τους εργοδότες τους, στα έδρανα της κυβερνώσας παράταξης ανάλογης φύσης θέματα φαίνεται να τυγχάνουν άμεσης νομοθετικής επίλυσης, ενώ οποιαδήποτε πρακτικά εμπόδια φαίνεται πως υπερκερνώνται », αναφέρει ο βουλευτής του Ποταμιού.

 

Ποια η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ 

"Στο πρόσωπο της Μαρίας Θελερίτη και κάθε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που διαπομπεύεται με τόσο ανοίκειο τρόπο, ο κύριος στόχος είναι το κόμμα, o ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όλο αυτό το σύμπλεγμα (συμφέροντα, ΜΜΕ, αντιπολίτευση) δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα πως αλλάζουν τα πράγματα και κάποιοι δικαιολογημένα τρομάζουν", ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: "Όλος αυτός ο θόρυβος λοιπόν γίνεται για τα οφειλόμενα που δεν ήταν (όπως τα «αδέκαστα» media διατυμπανίζουν όλες αυτές τις μέρες) 5.764,48 αλλά 2.718,90 και αφορούσαν δεδουλευμένες υπερωρίες (βεβαιωμένες ανά μήνα) της Θελερίτη Μαρία για τα έτη 2013 και 2014. Αυτό σημαίνει επί της ουσίας 113,29 ευρώ για κάθε μήνα, όπου σημειωτέον τα είχαν λάβει όλοι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στα κόμματα σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την ίδια με την αιτιολογία ότι εργαζόταν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ".

Διαβάστε επίσης