ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Η στρατηγική της ΝΔ για το Σκοπιανό μπάζει ήδη νερά

Μαξίμου: Η στρατηγική της ΝΔ για το Σκοπιανό μπάζει ήδη νερά
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ φωτογραφία αρχειου

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης δέσμευσε το κόμμα του σε μια ανεύθυνη και καιροσκοπική «μη στάση» σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, προκειμένου να «χαϊδέψει» την ακροδεξιά εθνικιστική πτέρυγα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στην οποία επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες και η στρατηγική αυτή μπάζει ήδη νερά: Ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, χαρακτήρισε σήμερα ως «παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ζητήματος» τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, επικαλούμενες τις σχετικές σημερινές δηλώσεις του Ντολ.

«Περιμένουμε με ενδιαφέρον αν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ένα ακόμα βήμα προς την αυτογελοιοποίηση», καταλήγουν οι πηγές.

Σημειώνεται ότι ο ηγέτης του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ μιλώντας στο Euractiv δήλωσε: «Ελπίζω ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα βρεθεί και καλωσορίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ