ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτσιόρλας: Πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία νέο πρόγραμμα μετά τον Αύγουστο

Πιτσιόρλας: Πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία νέο πρόγραμμα μετά τον Αύγουστο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τον προβληματισμό του για την επόμενη ημέρα λήξης του τρέχοντος προγράμματος κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, σημειώνοντας με έμφαση πως στόχος είναι η αποφυγή νέου προγράμματος

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφύγει πάση θυσία μετά τον Αύγουστο νέο πρόγραμμα, διότι νέο πρόγραμμα με τη μία ή την άλλη μορφή αυξημένη και πάλι εποπτεία και σημαίνει αυξημένη και πάλι εποπτεία και αδυναμία δική μας να διαμορφώσουμε νέο μίγμα πολιτικής», επεσήμανε.

Επεσήμανε δε, ότι θα πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις και προβλέψεις περί καθαρής εξόδου ή υπαγωγής της χώρας σε πιστοληπτική γραμμή. «Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε προβλέψεις για το εάν θα πετύχουμε χωρίς πιστοληπτική γραμμή ή δεν θα πετύχουμε, αλλά πρέπει να είναι στόχος μας, να μην έχουμε κανενός είδους τέτοια εξάρτηση από τον Αύγουστο και μετά. Πληρώσαμε αρκετά, υποφέραμε πάρα πολύ, θα πρέπει να βγούμε στις -αγορές. Άρα, από τώρα έως και τον Αύγουστο, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει. Να βγούμε στις- αγορές και να μπορούμε από εκεί και πέρα, μόνοι μας να αποφασίζουμε», σχολίασε, καρφώνοντας εμμέσως πλην σαφώς την ΤτΕ.

Σε ότι αφορά στην πορεία της χώρας μετά την έξοδο από καθεστώς μνημονίων επεσήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης αναπτυξιακής στρατηγικής και τόνισε πως θα πρέπει να σχεδιαστεί το μέλλον με διαφορετικό τρόπο, μέσα από την αλλαγή νοοτροπίας. «Να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα μιας νέας αντίληψης, νέων πολιτικών που θα εγγυώνται ότι η Ελλάδα από την κρίση διδάχτηκε και από τα προ της κρίσης και ότι αν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό πρέπει να τα αλλάξουμε όλα αυτά και να κάνουμε πράγματα που θα εξασφαλίσουν μια βιώσιμη πραγματικά ανάπτυξη προς όφελος των πολλών.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, λέγοντας πως αυτό το οποίο επιδιώκεται είναι η σταθερότητα και η ηρεμία στην περιοχή, χωρίς υποχώρηση από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Πρέπει να κάνουμε το παν για να υπάρξει ηρεμία και σταθερότητα στην περιοχή και θα πρέπει να δούμε πώς θα το πετύχουμε. Μια φράση που άκουσα προηγούμενα, που είχε χρησιμοποιήσει ο αείμνηστος κ. Ζίγδης ότι «με παλικαρισμούς τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται», είπε κι αυτό ερμηνεύθηκε ως αιχμή στον Πάνο Καμμένο.

«Χρειάζεται μια σταθερή πολιτική, μια πολιτική σύνεσης και μια πολιτική συμμαχιών πολύ -πολύ σοβαρή για να μπορούμε να πατάμε στα πόδια μας και να μπορούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας», επεσήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ