ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το νομοσχέδιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης "πέρασε" από την Ολομέλεια της Βουλής με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού. "Όχι" είπαν η ΝΔ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή. 

Νωρίτερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, πρότεινε από το βήμα της Βουλής την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης και για ψυχαγωγικούς λόγους, διευκρινίζοντας πως μετά από ένα χρόνο δοκιμαστικής εφαρμογής της παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης μπορεί να συζητηθεί η αποποινικοποίηση και η ψυχαγωγική χρήση κάνναβης από τους ενήλικες.

«Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στην ανεξέλεγκτη και παράνομη χρήση χασίς», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι η χώρα έχει ανάγκη κοινωνικών συμμαχιών με τους προοδευτικούς πολίτες και πως βουλευτές και κόμματα πρέπει να εκφράζουν με τόλμη τις θέσεις τους και όχι με βάση ψηφοθηρικές λογικές. «Η πολιτική εκτός από την αναποτελεσματικότητα, τη διαφθορά, το ρουσφέτι, το κομματικό κράτος υποφέρει από την υποκρισία», είπε και κάρφωσε τον Φώτη Κουβέλη για την επιλογή του να μετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα. «Αλλιώς θα σε λένε Κουβέλη και θα κάνεις το υπόλοιπο της πολιτικής σου θητείας ως αναπληρωματικός του Πάνου Καμμένου», ανέφερε.

Σε ότι αφορά στο συζητούμενο νομοσχέδιο που στηρίζει το Ποτάμι, είπε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει και εδώ αναχρονιστική. «Πρέπει να προστατέψουμε τους Έλληνες από την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών. Κάθε εβδομάδα καταναλώνονται στην Αττική από 380 έως 450 κιλά κάνναβης», υποστήριξε.

Κατά του νομοσχεδίου είναι η ΝΔ με τον εισηγητή της Κώστα Βλάση να αναφέρει πως «αν ο κ. Καρανίκας θέλει την Ελλάδα να την κάνει όπως την έχει στο μυαλό του, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε για εμάς και για τα παιδιά μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ