ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης για Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για την απελευθέρωσή τους

Κουβέλης για Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για την απελευθέρωσή τους
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στην συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης από τις αρχές Μαρτίου, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη αναφορικά με τον χρόνο απελευθέρωσής τους.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο τελευταίος παρέπεμψε στο μέλλον τις όποιες εξελίξεις.

«Για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα στον τούρκο πρόεδρο την επόμενη της εκλογής του, αλλά η απάντηση που έλαβε παραπέμπει το θέμα στο μέλλον. Ευελπιστώ στο προσεχές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

«Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς τέσσερις μήνες κράτησής τους και ακόμη δεν τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Η κράτησή τους είναι παράνομη, αντιβαίνει σε κάθε έννοια Δικαίου και αποδεικνύει ότι η Τουρκία έχει εντάξει την υπόθεση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών στην πολιτική της έντασης των σχέσεών της με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να αξιοποιεί όλα τα πολιτικά και διπλωματικά της μέσα σε πολλαπλά επίπεδα για την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών και την επιστροφή τους στην πατρίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ