ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας πρέπει να είναι ανεξάρτητος κι όχι κομματικός

Θεοχαρόπουλος: Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας πρέπει να είναι ανεξάρτητος κι όχι κομματικός
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή Ταφύλλη στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας άσκησε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας πρέπει να είναι ανεξάρτητος της εκάστοτε κυβέρνησης και όχι κομματικός, ώστε να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Και πρόσθεσε ότι ο κ. Ταφύλλης «είναι ένα κομματικό πρόσωπο, το οποίο ήταν στην Γ.Γ. Εξοπλισμών και είχε θέση στα θέματα άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Έκανε 12 μέρες να καταλάβει ότι πρέπει να αρχίσουν να αποδίδονται πολιτικές ευθύνες και ο μόνος λόγος που δέχεται παραιτήσεις είναι λόγω της λαϊκής οργής» είπε εξάλλου επισημαίνοντας τις ευθύνες του πρωθυπουργού και σημείωσε ότι στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε εντός του τριημέρου εθνικού πένθους στο πάνελ κάθισαν τέσσερις, εκ των οποίων οι τρεις έχουν φύγει «και φαντάζομαι δεν έφυγαν για την αυθαίρετη δόμηση πριν 10 και 20 χρόνια στη χώρα» είπε.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της αυθαίρετης δόμησης, ο κ. Θεοχαρόπουλος παραδέχθηκε πως «αποτελεί ζήτημα το οποίο και εύλογα οφείλει να δοθεί προσοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ