ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντέδρασε η αντιπολίτευση στην απόρριψη του αιτήματος να κληθούν φορείς από το Μάτι

Αντέδρασε η αντιπολίτευση στην απόρριψη του αιτήματος να κληθούν φορείς από το Μάτι
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η άρνηση της πλειοψηφίας να κληθούν προς ακρόαση στη Βουλή, εκπρόσωποι των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Στην επεξεργασία από την αρμόδια επιτροπή του νομοσχεδίου που κυρώνει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα στήριξης των πληγέντων, ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ ζήτησαν να κληθούν εκπρόσωποι των πληγέντων για να ενημερώσουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Μπγιάλας υποστήριξε ότι η διαδικασία είναι στενή και ότι υπάρχουν και άλλες κοινοβουλευτικοί οδοί. «Πρέπει να ενημερωθούμε για το πρόβλημα που υπάρχει στις πυρόπληκτες περιοχές», είπε ο Θεόδωρος Καράογλου από τη ΝΔ, ενώ να κληθούν οι φορείς ζήτησε και ο Γιάννης Κουτσούκος από τη ΔΗΣΥ.

«Οι εκπρόσωποι των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές, όπως και εκπρόσωποι των νησιωτών μπορούν να έρθουν και να πουν, αν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι επαρκή ή όχι και τι δυσκολίες έχουν», είπε από την πλευρά της και η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ