ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι γενικεύσεις της Αλβανίας που συνδέει διαφορετικές ποινικές υποθέσεις
Πηγή: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις γενικεύσεις που επιχειρεί το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, συνδέοντας διαφορετικές ποινικές υποθέσεις, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με τη σημερινή ανακοίνωση των Τιράνων για το θάνατο Αλβανού πολίτη στην περιοχή της Καβάλας, κάνοντας λόγο για «ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας», ο κ. Γεννηματάς τόνισε πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απαράδεκτες.

«Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, όπου το κράτος δικαίου λειτουργεί αποτελεσματικά. Οι αρμόδιες αρχές επιλήφθηκαν άμεσα των υποθέσεων που αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, οι οποίες διερευνήθηκαν και ήδη εξιχνιάστηκαν, ως αναφέρεται άλλωστε και σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας», σημείωσε .

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών «να πατάξουν το έγκλημα σε κάθε μορφή του είναι δεδομένη». «Ομοίως επαναλαμβάνουμε την αυτονόητη καταδίκη μας σε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, που μπορεί να κοστίσει και ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

«Αναμένοντας το τελικό πόρισμα για το θάνατο του Έλληνα πολίτη, Κωνσταντίνου Κατσίφα, από πυρά των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας, καλούμε το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος χώρας να επιδείξει υπευθυνότητα καθώς και την απαιτούμενη από τις περιστάσεις ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση», κατέληξε ο κ. Γεννηματάς.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!