ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης

Κουμουτσάκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών τη Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, εξέφρασε την αποφασιστικότητα του κόμματός του ώστε να αποτραπεί η κύρωσή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.

Ο κ. Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, τόνισε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στο οπλοστάσιό της», είπε.

Τόνισε, ακόμη, πως οι βουλευτές θα είναι υπόλογοι στην Ιστορία για τις αποφάσεις τους επί τους θέματος και υποστήριξε ότι εδώ και χρόνια η ΝΔ ήθελε λύση στη διαμάχη με την πΓΔΜ, αλλά «όχι οποιαδήποτε λύση».

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά που πρέπει να είχε μία αρεστή συμφωνία έκανε λόγο για τρεις άξονες: να μην έχει κανείς άλλος τη δυνατότητα να μονοπωλήσει την ιστορία της Μακεδονίας και τον πολιτισμό της, να μην έχει βλέψεις σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας και να μην υπάρχουν αλυτρωτικές διαθέσεις.

Όπως είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών, «τέτοια λύση θα μπορούσαμε να είχαμε το 2008», όμως, κρίθηκε επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα.

Ερωτώμενος σχετικά με παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή για τη Συμφωνία, ο κ. Κουμουτσάκος άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό.

Ολοκληρώνοντας, ζήτησε να μην υπάρξει εθνικός διχασμός. «Να μην φάμε τις σάρκες μας», είπε και τόνισε: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει χωρίς "μιάσματα" και "προδότες"».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ