ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία των Πρεσπών: «Πολιτικός κυνικός τυχοδιώκτης ο Τσίπρας» λέει ο Βενιζέλος

Συμφωνία των Πρεσπών: «Πολιτικός κυνικός τυχοδιώκτης ο Τσίπρας» λέει ο Βενιζέλος
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι εκτρέφει το λαϊκισμό και διχάζει εν ψυχρώ την κοινωνία, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καταδικάζοντας παράλληλα, τις απειλές και επιθέσεις που δέχονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Όσοι απευθύνονται στον ομιλούντα και θέτουν ζητήματα σύγχρονου πατριωτισμού και ευθύνης να είναι πολύ προσεκτικοί. Καταδικάζω απερίφραστα τις ύβρεις, τους προπηλακισμούς, τις βόμβες μολότοφ, τις απειλές, τις αφίσες, δεν ξεχνώ όμως κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων τις δικές σας ύβρεις, τους δικούς σας προπηλακισμούς, τις απειλές, τις βαρβάρες έως γελοιότητος απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρων που αμετανόητοι συνεχίζετε μέχρι σήμερα», είπε και κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον πρωθυπουργό ως πολιτικό κυνικό τυχοδιώκτη.

Σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για την ταυτότητα της Μακεδονίας αλλά για την ταυτότητα της νέας κεντροαριστεράς, στην οποία θέλει να ηγηθεί, μαζί με πρόθυμες ουρές, όπως είπε και πρόσθεσε:

«Στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν η διαχείριση ενός εθνικού θέματος, αλλά η μετατροπή του σε μοχλό εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ