ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Φίλης: Δεν υπάρχει θέμα στρατιωτικών σχολείων

Ν. Φίλης: Δεν υπάρχει θέμα στρατιωτικών σχολείων
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Διέψευσε πως υπάρχει κάποια συζήτηση στην κυβέρνηση για το θέμα των στρατιωτικών λυκείων, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

«Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, απαντώντας στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου όπως αυτές δημοσιεύετηκαν σε κυριακάτικη εφημερίδα περί πρόθεσής του να θεσπιστούν στρατιωτικά λύκεια.

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην στράτευση των γυναικών, όσο και στα στρατιωτικά λύκεια εξέφρασε την ίδια ώρα σήμερα ο γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Όπως επισήμανε ο κ. Ρήγας, η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο ενώ πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κύριος Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά».

Για σχέδιο προαιρετικής στράτευσης των γυναικών, υποχρεωτικής για όσες θέλουν να καταταχθούν στην αστυνομία, την πυροσβεστική ή το λιμενικό αλλά και δημιουργίας στρατιωτικών λυκείων πρόκειται να προτείνει ο υπουργός Αμύνας, Πάνος Καμμένος, όπως επισήμανε σε δημοσίευμα της η εφημερίδα το Έθνος.

«Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος! Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά 'κάστρα' και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες!», δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

«Άδειασμα» Καμμένου από ΣΥΡΙΖΑ για στράτευση γυναικών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ